Disneyland Parijs avondparade main street

NAAR Disneyland PARIJS

Met de elektrische auto naar de Côte d’Azur lijkt een hele lange rit, want het is toch al gauw zo’n 1.300 kilometer vanaf Utrecht. Maar goed nieuws, met onze tips en tricks is het een afstand die prima te af te leggen is. Zorg voor een beetje voorbereiding en planning dan kun je met gemak met je elektrische auto naar de Côte d’Azur rijden voor een heerlijke vakantie.

“Je bestemming is nooit een plek, maar een nieuwe manier om dingen te zien.”
Henry Miller

De reis naar de Côte d’Azur is zoals gezegd zo’n 1.300 en dat is toch al gauw 13 uur rijden zonder dat je een stop hebt gemaakt. Met een elektrische auto moet je wel enkele keren stoppen om op te laden en weer verder te kunnen. Maar vergeet niet dat je met een brandstofauto ook regelmatig moest stoppen om de vakantiebestemming aan de Franse Côte d’Azur te bereiken. Het is een leuke trip omdat je door heel Frankrijk gaat. Het is een perfecte route om de reis onderdeel te laten zijn van je vakantie, iets wat we tegenwoordig allemaal als ‘Mindfull’ zouden omschrijven. Oftewel, geniet van de verschillende landschappen die aan je voorbij glijden in Frankrijk en kom ontspannen aan op je vakantieadres.

PLAN JE TUSSENSTOPS IN

Het allerbelangrijkste bij een vakantie met een elektrische auto is het plannen van de tussenstops. Als je richting de Côte d’Azur gaat rijden dan is het essentieel om te bedenken hoeveel tussenstops je minimaal nodig hebt om je bestemming te bereiken. Oftewel wat is je gemiddelde actieradius en wat is de totale afstand. Lees hier alles over het plannen van je tussenstops en het voorkomen van laadpaal stress in het buitenland.

Suggesties voor tussenstops onderweg met je elektrische auto naar de Côte d’Azur zijn:

Je moet natuurlijk eerst door België, maar al snel ga je de grens over naar Frankrijk. Je kunt ervoor kiezen om de route te nemen over Parijs, de autoroute ‘du sud’. Erg leuk om een tussenstop te maken in Parijs, om daar één of twee nachten te verblijven. Even een snelle citytrip in Parijs erbij toevoegen. Ideaal om lekker uitgerust op de vakantiebestemming te komen.

Of je kunt kiezen om de autoroute ‘du soleil’ nemen, die via Dijon en Lyon loopt. Een leuke route, vooral bij Lyon, waar de snelweg je dwars door de stad leidt. Je kunt dus ook snel even genieten van deze grote stad in Frankrijk. Na Lyon hoef je niet meer lang in de auto te zitten en komt het warme klimaat je al snel tegemoet. Op de vele parkeerplaatsen langs de weg kun je dan rustig even een broodje of een ijsje eten en genieten van het geluid van de krekels om je heen.