Cote d'Azur landschap vakantie

NAAR DE CÔTE D’AZUR

Met de elektrische auto naar de Côte d’Azur lijkt een hele lange rit, want het is toch al gauw zo’n 1.300 kilometer vanaf Utrecht. Maar goed nieuws, met onze tips en tricks is het een afstand die prima te af te leggen is. Zorg voor een beetje voorbereiding en planning dan kun je met gemak met je elektrische auto naar de Côte d’Azur rijden voor een heerlijke vakantie.

“Je bestemming is nooit een plek, maar een nieuwe manier om dingen te zien.”
Henry Miller

De reis naar de Côte d’Azur is zoals gezegd zo’n 1.300 en dat is toch al gauw 13 uur rijden zonder dat je een stop hebt gemaakt. Met een elektrische auto moet je wel enkele keren stoppen om op te laden en weer verder te kunnen. Maar vergeet niet dat je met een brandstofauto ook regelmatig moest stoppen om de vakantiebestemming aan de Franse Côte d’Azur te bereiken. Het is een leuke trip omdat je door heel Frankrijk gaat. Het is een perfecte route om de reis onderdeel te laten zijn van je vakantie, iets wat we tegenwoordig allemaal als ‘Mindful’ zouden omschrijven. Oftewel, geniet van de verschillende landschappen die aan je voorbij glijden in Frankrijk en kom ontspannen aan op je vakantieadres.

PLAN JE TUSSENSTOPS

Het allerbelangrijkste bij een vakantie met een elektrische auto is het plannen van de tussenstops. Als je richting de Côte d’Azur gaat rijden dan is het essentieel om te bedenken hoeveel tussenstops je minimaal nodig hebt om je bestemming te bereiken. Oftewel wat is je gemiddelde actieradius en wat is de totale afstand. Lees hier alles over het plannen van je tussenstops en het voorkomen van laadpaal stress in het buitenland.

Suggesties voor tussenstops onderweg met je elektrische auto naar de Côte d’Azur zijn:

  • Luxemburg

  • Nancy

  • Beaune

  • Valence