Met je elektrische auto naar Frankrijk

Met je elektrische auto naar FRANKRIJK

Al jaren staat Frankrijk bovenaan de lijstjes van meest populaire vakantieland voor nederlanders. Zo ook in 2019, waarin Frankrijk volgens onderzoek één van de meest populaire vakantielanden was voor nederlanders. Wanneer je een (nieuwe) elektrische auto hebt, is vast een van je vragen of je met je elektrische auto naar Frankrijk op vakantie kunt?

Met je elektrische auto kun je gewoon op vakantie naar Frankrijk. Als het de eerste keer is dat je op vakantie gaat met je elektrische auto dan kost de voorbereiding wellicht iets meer tijd dan je voorgaande vakanties. Lees de tips voor een elektrische autovakantie naar Frankrijk.

Waar moet je aan denken?

Doordat Frankrijk zo’n groot land is en de afstanden vele malen groter zijn dan in Nederland, is het belangrijk je goed in te lezen voordat je met je elektrische auto naar Frankrijk vertrekt. Onze tips hieronder helpen je goed voorbereid op pad te gaan.

Tip 1: Lees ervaringen over vakanties met de elektrische auto

Met steeds meer mensen die een elektrische auto hebben in Nederland, zijn er ook meer en meer ervaringen van mensen die met de elektrische auto op vakantie zijn gegaan. Lees je in en bekijk wat zij mee hebben gemaakt en waar ze tegenaan zijn gelopen tijdens de vakantie met de elektrische auto.

Bekijk ook: Review Wintersport Frankrijk met de elektrische auto of Review met de elektrische auto naar Noord-Spanje.

Tip 2: Plan de route van tevoren met je elektrische auto

Het is belangrijk te zorgen dat je van tevoren weet welke route je wilt gaan rijden. Wanneer je met je elektrische auto naar Frankrijk gaat, is het handig te weten waar je gaat stoppen om op te laden. Veel elektrische auto’s berekenen ook zelf de tussenstops met de navigatie, maar als je het zelf ook plant dan weet je ook waar je bijvoorbeeld een lunch, diner of overnachting kunt plannen. Bekijk op de kaart op deze pagina bij welke hotels langs je route in Frankrijk je de elektrische auto op kunt laden. Wij adviseren om Chargemap te gebruiken, deze site is zeer compleet en duidelijk.

Elektrische auto Route du Soleil
Tip 3: Zorg dat je op kunt laden met je elektrische auto

Er zijn diverse snellaadstations in Frankrijk, zoals bijvoorbeeld Corri-Door, Ionity & IZIVIA. Check van tevoren je laadpas en of deze werkt bij deze stations. Zo zorg je dat je makkelijker reist met je elektrische auto naar Frankrijk. Voor sommige laadpassen moet je een fysieke pas hebben en soms moet je deze ook aanvragen. Let er dan op dat er bezorgtijden zijn voordat je de pas hebt. Wij raden je aan de juiste apps & laadpassen voor Frankrijk mee te nemen.

Tip 4: Maak een paklijst voor je elektrische autovakantie

Tijdens het inpakken voor de vakantie met je elektrische auto naar Frankrijk heb je al genoeg dingen om aan te denken. Om te voorkomen dat je essentiële spullen vergeet, zoals de Alcoholtest die in Frankrijk nodig is of de tolbadge hebben we een handige checklist voor de elektrische auto gemaakt met een paklijst voor zowel de zomervakantie als voor de wintersport.

Populaire franse vakantiegebieden

Frankrijk heeft alles voor iedereen, de diversiteit is enorm. De meest populaire gebieden zijn natuurlijk de kustgebieden aan de zuidkant van Frankrijk zoals de Côte d’Azur of de stranden rondom de regio Bordeaux. Andere populaire kustgebieden die iets dichter bij huis liggen zijn Bretagne en natuurlijk de mooie en ruige kustlijn van Normandië. Voor de liefhebber van bergen en natuur is Frankrijk ook altijd goed toeven met de Franse Alpen en natuurlijk de Pyreneeën.

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming in Frankrijk is het belangrijk om te zorgen dat je ook daar je elektrische auto kunt opladen. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van een camping met een laadpaal of zoek een vakantievilla met een laadpaal voor je elektrische auto.