NAAR Italië

Stijlvol, smakelijk en fascinerend mooi. Italië is een erg populair vakantieland en niet zonder reden natuurlijk. De Italianen doen alles wat zij doen met passie, ze hebben stijl op het gebied van ontwerp en design en weten eenvoudige ingrediënten te combineren tot hoogstaande gerechten. Kortom Italië is veel meer dan Pizza & Pasta.

Deze mooie vakantiebestemming lijkt ver weg, maar bijvoorbeeld het noorden van Italië ligt op minder dan 1.100 kilometer van Utrecht. Lijkt dat nog steeds ver weg met de elektrische auto bedenk je dan dat het net zo ver rijden is als de Franse Alpen en minder ver is dan de Route du Soleil af te dalen naar Marseille.

Met een elektrische auto naar Italië geeft je de mogelijkheid om die gedroomde roadtrip te maken tijdens je vakantie. Bezoek de prachtige steden zoals Milaan, Turijn, Venetië of Florence en toer langs de Italiaanse meren en kies je favoriete meer. Kies je voor het Comomeer, het Gardameer, het Lago Maggiore of het minder bekende Ortameer? Reis door naar de Dolomieten om alle bochten van de Stelvio op te rijden en deze pracht-trip compleet te maken alvorens naar huis te rijden.

Noord-Italië met de elektrische auto

Het Noorden van Italië heeft de beste dekking met oplaadpunten voor een elektrische auto. Check voor vertrek zeker waar de laadpunten zijn en plan de route om een lege accu te voorkomen. In heel Italië zijn ongeveer 3.800 laadpalen (bron: eafo.eu). De meeste van deze laadpalen staan in de steden in het noorden van Italië. Hierdoor is het goed mogelijk op vakantie te gaan naar Noord-Italië met een elektrische auto. Wanneer je van plan bent verder Italië in te reizen met je elektrische auto, check dan goed waar je terecht kunt om de accu op te laden.

In Italië zijn bijna alle snelwegen tolwegen. Wij adviseren de slimme reizigers een tolbadge aan te schaffen, hiermee kan je sneller betalen bij de diverse tolpoortjes. Zorg dat je niets vergeet als je met een elektrische auto op vakantie gaat en bekijk alle suggesties voor een vakantie op de speciale elektrische auto paklijst pagina.