Buitenlandse laadpalen

Het aantal laadpalen in Europa en met name Noord-Europa is goed geregeld. Het aantal laadpalen kan nog altijd beter. Dit is van toepassing op Nederland als ook zeker voor het buitenland. Onlangs gaf Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) nog aan in Europa meer laadpalen langs belangrijke routes te willen.

Wanneer je op vakantie wilt gaan met je elektrische auto dan is het belangrijk om te weten waar de laadstations zijn onderweg om op die manier je route te plannen. Er zijn diverse overzichten met informatie over buitenlandse laadpalen. De kaart met het beste overzicht en het meest accuraat in Europa vinden wij Chargepoints.com.

Onderstaand kun je eenvoudig zoeken naar een bestemming en bekijken waar er oplaadpunten zijn. Zo kun je gemakkelijk de buitenlandse laadpalen checken en gebruiken.

Vragen of opmerkingen? Deel het met ons via de contactpagina.

Legenda

Legende laadpaal kaart Elektrische AutovakantiesBooking.com

Buitenlandse laadpalen in Google Maps

Met Google Maps is het ook mogelijk om te zoeken naar oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dit is erg handig wanneer je onderweg bent en op je smartphone snel even wilt kijken waar er een laadpaal beschikbaar is. Zoals te zien in het voorbeeld is zoeken naar laadpalen met Google Maps op je smartphone erg gemakkelijk. Zo kan je vervolgens direct de routebeschrijving vanaf je huidige locatie aanzetten, naar het laadpunt navigeren en gemakkelijk de auto opladen. Deze optie werkt zowel in Nederland, maar is vooral ook erg handig voor het vinden van buitenlandse laadpalen. Zeker wanneer de nood hoog begint te worden.

Uiteraard kun je ook via een computer op Google Maps kijken waar in de buurt van je bestemming een laadpunt is. Zo ga je altijd goed voorbereid op reis. Bekijk alle reis tips op onze speciale pagina met tips voor een reis met een elektrische auto.

Google maps Elektrische laadpalen