De beste apps voor onderweg

De telefoon is in ons dagelijkse leven haast onmisbaar geworden. Wanneer we iets niet weten, grijpen we bijna standaard naar de telefoon om het op te zoeken of na te kijken. Voor een vakantie met een elektrische auto zijn bepaalde apps erg handig. Daarom hebben we één lijstje gemaakt specifiek voor een elektrische autovakantie. Zo heb jij in een keer een overzicht met de 5 beste apps voor onderweg. Én een extra lijstje met apps die altijd handig zijn op vakantie.

De top 5 apps voor onderweg met een elektrische auto

Onderweg wil je natuurlijk altijd kunnen kijken waar er een snellaadstation of laadpaal beschikbaar is en liefst ook wat de kosten zijn voor het opladen. Daarnaast is het erg prettig om onderweg een hotel met een laadpaal te kunnen zoeken en boeken. Wanneer je de volgende apps voor onderweg download maak je de vakantie met je elektrische auto een stuk aangenamer.

1) ChargeMap App

Deze app is favoriet voor ons. De app heeft de meeste informatie over oplaadpalen in het buitenland. Op de kaart kun je gemakkelijk zoeken en de filters maken het mogelijk te zoeken op een type stekker of laadsnelheid van een laadpaal. Dit maakt dit een van de beste apps voor onderweg. Dankzij de actieve community zijn er ook foto’s te vinden in de app en worden de kosten accuraat weergegeven. Daarnaast is de Chargemap Routeplanner App erg handig om je vakantieroute mee te plannen.

2) Google Maps

Een app die bijna iedereen al op zijn telefoon heeft staan. Is natuurlijk super handig voor het plannen van routes en het navigeren naar een bepaalde plek, maar is voor de elektrische autorijder extra relevant sinds je ook kunt zoeken op laadpalen.
Het is en blijft Google, dus niet altijd alle informatie is correct omdat het de gegevens aggregeert van diverse websites.

3) ChargePoint App

De naam is bijna hetzelfde als ChargeMap en dat maakt het wat verwarrend. Ons advies is om deze app van ChargePoint zeker te downloaden als je door of naar Duitsland gaat met de elektrische auto. Op dit moment ontbreekt er veel informatie voor Frankrijk, waardoor je daar onvoldoende gebruik kunt maken van deze app.
Voordeel van de app is dat je geen account aan hoeft te maken om te bekijken waar laadstations zijn.

4) Fastned App

Fastned en het verhaal achter het bedrijf voor snellaadstations is en blijft fascinerend. Ze nemen ook stappen in Europa en dat maakt Fastned een fijne reispartner. Zeker voor de niet Tesla bezitters zijn de stations van Fastned erg prettig omdat ze snellaadstations aanbieden, zo kun je sneller weer verder.
Fijne feature in de app, je kunt via de app het opladen starten. Zo hoef je geen laadpas mee te nemen.

5) Booking.com App

Onderweg naar je vakantiebestemming wil je snel een hotel kunnen zoeken en boeken met een laadpaal. Via de bekende app van Booking kun je in de filters zoeken op hotels en Bed & Breakfasts met ‘Oplaadpunt voor elektrische voertuigen’.
Zo kun je wanneer je toe bent aan een lekkere maaltijd, wat rust en even de ogen dichtdoen altijd een overnachting boeken.

Tip: Bekijk waar je hotels met een oplaadpunt onderweg kunt boeken.

ChargeMap App - Elektrische Autovakanties

ChargeMap App – veel buitenlandse informatie.

Nog 5 andere super handige apps voor onderweg

In het buitenland wil je teksten op een laadpaal kunnen vertalen en begrijpen. Daarnaast wil je natuurlijk jouw favoriete muziek kunnen luisteren. Daarom hebben we nog 5 andere super handige apps voor onderweg op een rij gezet. Met deze 5 extra apps maak je de reis met een elektrische auto naar de vakantiebestemming een stuk leuker.

Google Translate App Vertaling - Elektrische Autovakanties

Google Translate – Live vertalingen.

1) Google Translate App

Iedereen kent Google Translate wel, maar bijna niemand weet van de geweldige feature in de Google Translate App waarmee je real-time teksten in een andere taal kunt vertalen. Met deze app op zak weet je bijvoorbeeld wat er op die Franse laadpaal staat en voorkom je verrassingen. Doordat je alle teksten realtime kunt vertalen naar je eigen taal weet je altijd wat er staat en dat maakt dit een van de onmisbare apps voor onderweg.
Let op: Offline werkt de live vertaling feature helaas niet.

2) Waze App

Dé perfect app voor het plannen van je route en voor het navigeren naar je bestemming. Wij zijn absoluut fan van Waze en gebruiken liever Waze dan menig de navigatiesystemen van elektrische auto’s. Offline werkt de app helaas niet (wat ook wel weer logisch is).

3) Spotify App

Onderweg lekker je favoriete muziek afspelen in de auto, speel een muziek-quiz met de medereizigers of kom vast in de vakantiestemming met een afspeellijst van je vakantiebestemming. Offline is de muziek, mits gedownload, af te spelen. Zo voorkom je hoge datakosten.

4) ANWB Onderweg App

De reisapp van de ANWB is een prettige verzameling van belangrijke informatie voor onderweg: file meldingen, tariefinformatie voor parkeren, recente benzineprijzen, verkeerssituaties, en je hebt altijd het nummer van de Wegenwacht bij de hand. Offline beschikbaar.

5) Been App

Tijdens het opladen van de elektrische auto een leuke app om te gebruiken. In de app geef je aan welke landen je bent geweest in je leven en je ziet een score per continent. Je kan zo zien op hoeveel plekken je geweest bent. Vergelijk onderling je scores en ontdek wie op de meeste plekken in de wereld geweest is. Offline beschikbaar.

Lekker ‘Bingewatchen’ tijdens je reis

Maak de momenten dat je aan het opladen bent onderweg zo leuk mogelijk. Dat kan natuurlijk door even lekker een schnitzel te eten onderweg naar de wintersport of door te picknicken langs de Route du Soleil. Maar een andere absolute aanrader is om te zorgen dat je Netflix hebt gedownload. Dit is onze extra suggestie als een van de apps voor onderweg. Zorg er verder voor dat je genoeg (offline) bingewatch materiaal hebt om de reis lekker ontspannen te maken. Hiervoor is het niet eens zo dat je een Tesla moet hebben, want als je Netflix op je telefoon of tablet hebt kun je ook prima even een serietje kijken tijdens het laden. Bekijk de series onder 30 minuten om te kijken tijdens het opladen van je elektrische auto.