Autovakantie Oostenrijk

Een heerlijk vakantieland voor zowel de zomer als de winter; Oostenrijk. Wie kent Oostenrijk niet van de gezellige wintersportvakanties? Lekker après-skiën na een dag in de verse sneeuw en na de après-ski met een gezonde kleur op het gezicht aan het diner. Dat is direct een beeld dat omhoog komt wanneer we aan een ski-vakantie in Oostenrijk denken. En het goede nieuws is dat een wintersport in Oostenrijk ook goed te doen is met je elektrische auto. Wil je daar meer over weten? Lees de review van onze ski-vakantie naar Oostenrijk met de elektrische auto.

De bergtoppen in Oostenrijk zijn altijd een magische plek voor een vakantie. Inmiddels kent ook iedereen de prachtige bergdorpjes aan de vele meren in Oostenrijk, zoals het beroemde Hallstatt. Deze plaats is tekenend voor de sterk stijgende populariteit van Oostenrijk als vakantiebestemming.

Leuke steden zoals Salzburg, Graz en natuurlijk het sfeervolle Wenen maken Oostenrijk ook als bestemming voor een stedentrip de moeite waard.

Oplaadplekken Oostenrijk checken

Voor een vakantie naar Oostenrijk met een elektrische auto is het belangrijk om aan een aantal zaken te denken, zoals in onze paklijst wintersport te zien. In Oostenrijk zijn de volgende veiligheidsmaterialen noodzakelijk om bij je te hebben: gevarendriehoek, verbanddoos en veiligheidshesjes. Ook is een wegenvignet nodig om op de Oostenrijkse wegen te mogen rijden.

Om de route naar de vakantiebestemming in Oostenrijk zo goed voor te bereiden is het belangrijk om te bekijken waar de verschillende snellaadstations langs de route liggen. In Oostenrijk zelf zijn zo’n 5.000 laadpunten (bron: eafo.eu), in Nederland zijn dat zo’n 39.000 laadpunten, het is daarom belangrijk om ook op de vakantiebestemming te bekijken waar de elektrische auto opgeladen kan worden.

  • Tirol

  • Wenen

  • Salzburgerland

  • Karinthië

  • Hallstatt