Naar Zwitserland

Een van de mooiste landen in Europa is Zwitserland. Zwitserland heeft ondanks dat het een van de kleinere landen van Europa is, een geheel eigen cultuur. Het is zowel in de zomervakantie als in de winter een plek waar veel Nederlanders naartoe vertrekken voor een vakantie.

Populaire vakantie regio’s in Zwitserland zijn Wallis, Berner Oberland en Graubünden. Met de elektrische auto is Zwitserland goed bereikbaar, zo is het vanaf Utrecht minder 850 kilometer rijden en sta je dus binnen 9 uur in dit mooie Alpenland.

Slim rijden in de bergen

Is het wel mogelijk om met een elektrische auto op wintersportvakantie te gaan? Een vraag die leeft onder de Nederlandse ski-fanaten. Het antwoord op de vraag is eigenlijk heel eenvoudig. Ja, het is mogelijk om met een elektrische auto op ski-vakantie te gaan.

We hebben enkele tips voor een reis met een elektrische auto op een rij gezet, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Denk bij een autovakantie naar Zwitserland altijd aan dat je een wegenvignet nodig hebt. Het voordeel van een wegenvignet kopen voor de wintersport is dat je deze dan nog hebt mocht je in de zomer opnieuw door Zwitserland moeten rijden. Het wegenvignet is verplicht, de kosten zijn CHF 40,-.
Let erop dat de boete voor het niet hebben van een geldig wegenvignet CHF 200,- zijn (omgerekend zo’n € 180,-), dus zorg voor een geldige sticker en bespaar jezelf een boete.

  • De Zwitserse Alpen

  • Wallis

  • Genève

  • St. Moritz

  • Bern