Met je elektrische auto naar Duitsland

Met je elektrische auto naar Duitsland

Duitsland is vooral bekend als ons grote buurland, maar steeds populairder als vakantieland. Nederlanders zijn al jaren gewend aan de Duitse snelwegen die ons voor de autovakanties richting de vakantiebestemming brengen zoals de Zwitserse Alpen, de bekende bergtoppen in Oostenrijk of het heerlijke Noord-Italië. Ook met je elektrische auto kun je gewoon naar deze plaatsen voor je vakantie.

Plan je vakantieroute in Duitsland

Wanneer je met je elektrische auto naar Duitsland gaat, is het belangrijk je goed voor te bereiden op je vakantie of stedentrip. We delen hier de belangrijkste tips voor je vakantie met de elektrische auto. Voor we de tips op een rij zetten, beginnen we met de belangrijkste tip: plan je route met de elektrische auto.

Slim rijden in Duitsland met een elektrische auto

Natuurlijk kent iedere autoliefhebber Duitsland als het land waar op de snelwegen lekker doorgereden kan worden. Ideaal dus voor de bezitter van een elektrische auto om door Duitsland te rijden.
Ons advies is echter om juist niet té hard te willen rijden in Duitsland met een elektrische auto. De reden is eigenlijk vrij simpel: optimaliseer de actieradius van je elektrische auto.

Bekijk voor vertrek de verschillende snellaadstations langs de route en zet als doel om met een gemiddelde snelheid van 110 km/u te rijden en je gaat verder en efficiënter om met de capaciteiten van de elektrische auto. Zorg daarnaast ervoor om de accu bij iedere tussenstop op te laden tot 80% en je reist met gemak met stappen van zo’n 300 kilometer.

[gmap-embed id=”2815″]