Checklist elektrische autovakantie

Met steeds meer elektrische auto’s in Nederland neemt ook de interesse voor een vakantie met een elektrische auto toe. Daarom hebben wij voor je bedacht wat er allemaal moet staan op een checklist elektrische autovakantie. Want er bestaan al behoorlijk wat elektrische autovakantie ervaringen. Maar voor de meesten is een vakantie met zo’n stekkerauto een nieuwe ervaring.

Wat moet er verplicht mee in de auto bij een vakantie of stedentrip met een elektrische vakantie in Europa? Én wat moet je absoluut niet vergeten? Dat is precies de reden waarom wij een checklist elektrische autovakanties hebben gemaakt. Bekijk hieronder de benodigdheden per land en gebruik onze paklijsten om te zorgen dat je geen essentiële spullen vergeet voor de wintersport of zomervakantie.

Checklist elektrische autovakantie: Wat moet er verplicht* mee in de auto?

In de diverse landen binnen Europa zijn er andere regels. Zo verschilt het per land wat er verplicht aanwezig moet zijn in een auto. Een overzicht van wat je verplicht bij moet hebben in de elektrische auto kun je hieronder zien. Het is onze bedoeling om je hiermee te helpen met een checklist voor je vakantie met de elektrische auto, zo kun je een eenvoudig overzicht gebruiken met daarop de belangrijkste benodigdheden. Het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn omdat je er een bekeuring voor kunt ontvangen als je het niet hebt.

Checklist elektrische autovakantie: Wat moet er verplicht mee

* Check altijd voor vertrek of er wijzigingen zijn in wat er verplicht mee moet in de auto in Europese landen. Bij twijfel kun je het beste bellen met de ANWB.