Minder CO2 uitstoot

Als leaserijder van een elektrische auto bespaar je maandelijks op de leasekosten en dat komt doordat er in Nederland voordeel is gegeven aan mensen die voor een elektrische auto hebben gekozen.

Naast het besparen in de portemonnee is het gebruik van de elektrische auto ook daadwerkelijk beter voor het milieu dan een brandstofauto. Om die reden is het voor milieubewuste reizigers extra fijn om met de stekkerauto een weekendje weg te gaan of naar de vakantiebestemming te rijden.

Volgens de verwachtingen is 2020 een belangrijk omslagpunt in het milieubewuster op vakantie gaan. Om daadwerkelijk de CO2 uitstoot te beperken is het belangrijk om meer inzicht te hebben in wat de CO2 uitstoot van een elektrische auto versus een brandstofauto.

Rekenvoorbeeld besparing CO2 uitstoot

Hoeveel is het verschil dan bij een vakantie naar Zuid-Frankrijk? Laten we eens een vergelijking maken van de CO2 besparing bij een autovakantie. We rijden de Route du Soleil vanaf Utrecht heen en terug, wat is onze CO2 uitstoot dan?

  • CO2 uitstoot elektrische auto:  128 Kg
  • CO2 uitstoot brandstofauto: 3.288 Kg

Dat is een besparing van de CO2 uitstoot van 3.070 kilogram en daardoor zijn er veel minder bomen nodig om de CO2 uitstoot te verwerken. Bereken zelf de besparingen en de impact op de klimaatdoelstelling van Parijs in de CO2-calculator op Klimaatplein.nl.

CO2 uitstoot elektrische auto