Champagne Reims druivenranken wijn landschap

NAAR de Champagnestreek

De perfecte weekendtrip: Naar de Champagne Regio. Op iets meer dan 400 kilometer rijden vanaf Utrecht ligt de Champagnestreek. Dat is voor iedere elektrische auto perfect te doen, want daarvoor heb je hooguit één tussenstop met snellader nodig.

In de Champagne regio heb je direct een lekker vakantiegevoel dankzij de wijnvelden die zich wijds uitstrekken en de gezellige oude dorpjes en stadscentra. Het is heerlijk om enkele Champagne huizen te bezoeken en overal wat van deze godendrank te proeven. De verfrissende bubbels geven deze trip direct iets feestelijks.

Suggesties voor een Champagnereis

Absolute aanraders zijn natuurlijk het bezoeken van enkele bekende of minder bekende Champagne huizen voor een tour en een proeverij. Dit geeft een gevoel van een vakantie, zeker ook omdat veel in het Frans gaat of in gebrekkig Engels. Plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn: Reims, Epernay en Troyes.

Andere aanraders zijn één of meerdere van deze activiteiten:

  • Culinair genieten in een restaurant met één of meerdere Michelin-sterren
  • Een dagje fietsen tussen de wijngaarden
  • Picknicken tussen de wijnstokken
  • Champagne drinken tussen de boomtoppen
  • Paardrijden in de bossen

Er is ontzettend veel leuks te doen in deze leuke regio die gemakkelijk te bereiken is vanuit Nederland en ideaal is voor een weekend weg met de elektrische wagen.

Vergeet niet enkele doosjes Champagne mee terug te nemen, om zo altijd een voorraadje bubbels te hebben en voldoende op voorraad te hebben voor Oud & Nieuw. Let er dan alleen wel op dat met een zwaardere bepakking de actieradius van de elektrische auto minder is, waardoor je wellicht op de terugweg een extra stop bij een snellaadstation moet maken.