Noord-Italië vakantiebestemming dorpje aan meer

NAAR Noord-Italië

Er zijn maar weinig omgevingen meer geschikt voor een roadtrip dan Noord-Italië. Plan je route met onze maps en voor je het weet sta je in deze mooie omgeving met je elektrische auto. Wanneer je een rondreis door Noord-Italië maakt is het wel bijna noodzakelijk om je eigen vervoer te hebben zodat je optimaal kan genieten van de vakantie. Je hebt dan alle vrijheid om spontaan te stoppen bij mooie plekjes langs de route.

Onze absolute aanraders in Noord-Italië zijn de Italiaanse steden: Milaan, Venetië, Turijn, Toscane en Pisa. Voor de mooiste plekken in de natuur ga je naar: de Dolomieten, het natuurgebied Valle d’Aosta of naar de Italiaanse meren zoals het Gardameer, het Lago Maggiore, het Comomeer of het kleinere Ortameer. En voor de typische kleurrijke dorpjes ga je naar Cinque Terre. En tot slot, vergeet de Piemonte regio niet voor de lekkerste gerechten en Barolo wijnen.

Tips & tricks voor Noord-Italië

Het is een mooie omgeving voor een autovakantie. Alleen vaak is Noord-Italië te uitgestrekt om helemaal te ontdekken in een vakantie. Het advies is daarom kies een deel en haal daar het maximale uit. Combineer bijvoorbeeld de Dolomieten en de Italiaanse meren of Milaan, Turijn en Cinque Terre.

Bij de gedachte aan een vakantie in Noord-Italië komt vaak ook het mooie beeld op van een verblijf in een agriturismo. Dit zijn accommodaties waarbij er een combinatie is van vakantie accommodatie en boerenbedrijf (meestal een wijn of olijfolieboer). Agriturismo’s zijn vaak rustig gelegen op het platteland. Nadeel daaraan voor de elektrische autorijders: de laadpunten zijn vaak schaars. Daar komt bovenop dat elektrisch rijden nog lang niet zo populair is als Nederland.

Voordeel van agriturismo’s is dat er vanwege de agrarische activiteiten meestal wel krachtstroom aanwezig is. En deze mag dan ook gebruikt worden om de elektrische auto op te laden. Dit past in het beeld van de agriturismo’s, want velen streven ernaar om bewust te investeren in duurzaamheid en zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn door onder andere zonnepanelen. Maak voordat je de stekker inplugt eerst afspraken over de kosten met de verhuurder van de agriturismo.

Niet alle agriturismo’s hebben aangegeven of zij een laadpaal of laadpunt voor een elektrische auto hebben. Let er bij het reserveren op dat je dit navraagt.