Ski piste Winterberg Duitsland

NAAR Zuid-Duitsland

Een bekend deel van Duitsland is natuurlijk Zuid-Duitsland. De exacte definitie van Zuid-Duitsland kan weleens wat afwijken maar in ieder geval vallen de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg in Zuid-Duitsland. Het gebied is bekend vanwege de mooie omgeving met bergen en bossen en de soms sprookjesachtige dorpjes. Voor Nederlanders zijn de bekendste vakantiegebieden in Zuid-Duitsland het Zwarte Woud, de regio Beieren met het National Park Bayrischer Wald en de Bodensee.

Bekende steden in Zuid-Duitsland zijn München, Stuttgart, Neurenberg en Heidelberg. Deze steden zijn hartstikke leuk voor een weekendje weg of een citytrip met de elektrische auto. Tegelijkertijd zijn dezelfde steden ook vooral bekend vanwege de vakantieroutes naar Oostenrijk of naar Zwitserland die de vakantiegangers dan langs München of Stuttgart brengen.

Wintersport in Zuid-Duitsland

Wanneer je graag op skivakantie gaat en niet te ver wilt rijden met je elektrische auto, dan is Zuid-Duitsland zeker het overwegen waard. Ons grote buurland heeft zeer aantrekkelijke opties voor een wintersport en alles is goed te berijden met een stekkerauto. Bekijk hier de 5 suggesties voor een wintersportvakantie of weekendje skiën in Zuid-Duitsland:

  • Garmisch-Partenkirchen (59 kilometer piste)
  • Winterberg (17 kilometer piste)
  • Feldberg (50 kilometer piste)
  • Lenggries (34 kilometer piste)
  • Oberstdorf (45 kilometer piste)

Skiën in Duitsland is echt goed te doen, zeker als het weer een beetje mee zit en er voldoende natuurlijke sneeuw is. Winterberg ligt het dichtste bij en is ideaal als je zo min mogelijk wilt rijden. De Duitse skigebieden zijn onder Nederlanders bekend voor een weekend of soms zelfs een dagje skiën, denk er wel aan dat deze gebieden ook voor de Duitsers zelf erg populair zijn voor een dag genieten van de sneeuw.

Wanneer je naar winterse plaatsen gaat met de elektrische auto, check dan voor vertrek  altijd even onze checklist wintersport met de elektrische auto.