Bretagne Frankrijk kust uitzicht op zee

NAAR Bretagne

De Fransen zeggen over Bretagne: “Bretagne ça vous gagne !” (Vrij vertaald: ‘Bretagne dat verdien je!’) en voor ons zegt dat eigenlijk genoeg. Bretagne is een heerlijke regio aan de kust van Frankrijk. Het weer kan hier 4 seizoenen in één dag laten zien, en dat is dan ook meteen nog een charme van deze mooie regio in Frankrijk. Bretagne ligt helemaal aan de westkust van Frankrijk en het is de perfecte plek voor iedereen die wil genieten van eeuwenoude dorpen en steden, van rust en natuur, gezellige vissersdorpjes en zandstranden met daarnaast dan juist weer rotsachtige kliffen.

Bretagne heeft wel wat gelijkenissen met Normandië, maar zeg dat nooit tegen iemand die in de regio woont want dat nemen ze je niet in dank af. De grotere en bekendere steden van de regio Bretagne zijn Brest, Rennes en Quimper.

De route naar Bretagne

Op de kaart lijkt het alsof Bretagne een stuk gemakkelijker en dichterbij is dan het in werkelijkheid blijkt. Bretagne, en dan zeker de steden Brest & Quimper liggen op zo’n 1.000 kilometer vanaf Utrecht. Denk er tevens ook aan dat eenmaal in Bretagne aangekomen de wegen niet langer bestaan uit snelwegen (de bekende A-wegen), maar alleen de ‘route national’ wegen. Hierdoor kan men minder hard rijden, echter dat is voor de vakantiegangers met een elektrische auto niet per sé een nadeel. Want voor de actieradius van een elektrische auto is een lagere gemiddelde snelheid juist goed, zeker als er ook niet te veel acceleraties nodig zijn. Daardoor hoef je minder snel te stekkeren en kan de elektrische auto langer door voordat deze aan de laadpaal moet.