Normandië Frankrijk Mont-saint-Michel uitzicht

NAAR Normanië

Ontzettend bekend vanwege de D-day operatie en de invasie van de geallieerden, een stuk geschiedenis dat de regio voor altijd getekend heeft en we durven zelfs wel te zeggen dat het de wereld voor altijd veranderd heeft. Naast de beroemde stranden is Normandië een veelzijdige regio met schitterende badplaatsen, uitgestrekte natuur en een bekende en befaamde smaak van eten en drinken.

Denk aan de typische cider die men zowel van appel of van peer drinkt, maar ook de ‘Galette’ die wij in Nederland als pannenkoek zouden beschrijven is volgens de oorspronkelijke bereiding in de regio alleen een echte ‘Galette’ als deze maar aan één zijde gebakken is (dus niet omgekeerd is in de pan). Normandië kent qua cultuur, natuur en zelfs qua eet- en drinkgewoontes wel overlap met de regio Bretagne, alhoewel de Fransen het hier niet mee eens zijn.

Normandië is zeer populair bij Nederlanders omdat het relatief gemakkelijk bereikbaar is met de auto, zo kun je er al heen rijden binnen 8 uur en is het vanaf Utrecht minder dan 800 kilometer. Hierdoor is Normandië een goede plek voor een lang weekend weg of een mini-break, terwijl je kunt genieten van mooie plaatsen als Honfleur, Cabourg, Deauville of Trouville. Of bezoek een van de invasiestranden, zoals Sword Beach, Omaha Beach of Utah Beach. En…wat natuurlijk bij iedereen hoog op het lijstje hoort te staan is ‘wadlopen’ naar Le Mont-Saint-Michel.