Franse Alpen uitzicht met sneeuw

Naar de Franse Alpen

Een erg populair vakantiegebied, en niet alleen in de Winter voor de wintersport, zijn de Franse Alpen. Met de elektrische auto kun je prima de afstand naar de Franse Alpen afleggen.  Zoals bijvoorbeeld met een Renault Zoë naar Tignes voor de wintersport in het ski-gebied Tignes-Val d’Isère. Natuurlijk zijn de Franse Alpen bij de meeste Nederlanders bekend voor de skivakantie of een weekendje zon, sneeuw en skiën. Maar dit gebied is ook in de zomermaanden fantastisch om vakantie te vieren.

Wintersport in de Franse Alpen

Er zijn vele gebieden waar lekker geskied en gesnowboard kan worden tijdens een wintersport. De Franse Alpen zijn zeer populair vanwege het feit dat veel skigebieden aan elkaar gekoppeld zijn, waardoor zeer uitgestrekte skigebieden ontstaan.

In de lijst met de beste skigebieden in de Franse Alpen zetten wij de volgende tips:

  • Het skigebied van Tignes-Val d’Isère met 300 kilometer pistes en 2 gletsjers.
  • Het skigebied van Les 3 Vallées met alles bij elkaar meer dan 600 kilometer piste. Bestaande uit de skiplaatsen Val Thorens, Les Menuires, Méribel & ​Courchevel.
  • Het hoogste skigebied van de Franse Alpen mag niet ontbreken. Met een hoogte van 3.842 meter is het gebied van Aiguille du Midi oftewel skiplaats Chamonix een aanrader.
  • Onze tip: het skigebied van L’Alpe d’Huez dat zo’n 250 km aan pistes heeft. Plus in de komende jaren komt er zelfs een liftverbinding met het skigebied Les Deux Alpes.

Zomervakantie in de Franse bergen

De Franse Alpen zijn ook zeer populair buiten de skivakanties om. Ook al denk je bij de Franse Alpen niet direct aan een warme en zonnige vakantie…niets is minder waar. In de zomer kan je hier zwemmen, hiken in de prachtige uitgestrekte bergen en genieten van échte dare-devil activiteiten. Eigenlijk is een vakantie in dit gebied een beetje vergelijkbaar met de Pyreneeën. Met als voornaamste verschil dat het vanuit Nederland iets minder ver rijden is. De reis naar de Franse Alpen met de elektrische auto is een schitterende tocht op zichzelf. Eenmaal aangekomen bij de Franse Alpenreuzen is het echt heerlijk genieten. Droom vast weg van wakker worden tijdens je vakantie in deze overweldigend mooie natuur.