Pyreneeën Frankrijk uitgestrekt

NAAR DE Pyreneeën

Uitgestrekte natuur, perfect voor een skivakantie of voor een reis naar één van de mooiste berggebieden van Europa. De Pyreneeën lopen letterlijk van de ene kust naar de andere kust en strekken zich zo’n 430 kilometer uit tussen Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje.

De actieve vakantieganger kiest vaak voor de mooie natuur en de omgeving van de Pyreneeën. Er is zoveel wat deze omgeving te bieden heeft. Van mooie wandelingen door de bergen tot ware Tour etappes naar de bergtoppen zoals de Tourmalet of paardrijtochten van meerdere dagen. Ook is er veel veel te vinden voor de actieve watersporter zoals kajakken, raften en kanoën.

Een hotel vinden in de Pyreneeën is lastiger, de meeste vakantiegangers kiezen eerder voor een camping of een B&B. Onze tip is om goed op te letten bij het boeken van de vakantie met de elektrische auto of er laadpalen in de omgeving zijn. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie met een laadpaal of zoek naar een camping met een mogelijkheid om de auto op te laden.

Let er ook op dat bergachtige gebieden tot 35% meer van de accu van de elektrische auto kunnen vragen. Daardoor neemt de actieradius snel af versus de theoretische actieradius. Het advies voor een elektrische autovakantie is daarom om zo veel mogelijk een minimaal opgeladen accu van 80% te hanteren.