Spanje Costa Brava Cadaqués witte huizen strand

NAAR Noord-Spanje

Voor sommigen is Spanje bekend terrein, voor anderen is het noorden van Spanje juist minder bekend. In de top 10 bestemmingen voor autovakanties doet Noord-Spanje het al jaren goed, dankzij het heerlijke klimaat, smaakvolle eten en de diversiteit in de landschappen. Eigenlijk begint Noord-Spanje vanaf de Pyreneeën, deze bergmassa is een soort natuurlijke grens tussen het Franse land en de Spaanse Costa’s.

Met de elektrische auto op vakantie naar Noord-Spanje is goed te doen is het oordeel van de testers van AutoWeek. Zij gingen in de zomer van 2019 met de elektrische auto naar Noord-Spanje en oordeelden dat het goed te doen is met een goede voorbereiding. Lees alle ervaringen in de review over de reis met de elektrische auto naar Noord-Spanje.

Op vakantie naar Noord-Spanje

De liefhebber van strandvakanties is in Noord-Spanje helemaal op zijn plek want het is een waar strandparadijs namelijk. De Costa Brava aan de Middellandse Zee is erg mooi met vele leuke baaitjes en rotspartijen, terwijl de kust aan de kant van Baskenland en Galicië aan de Atlantische Oceaan bekend is vanwege de gouden zandstranden en de goede surfspots.

Overdag genieten aan een van de Playa’s zoals bijvoorbeeld Playa de Toró of Playa de la Ballota en s’avonds kun je in Noord-Spanje genieten van heerlijk eten en cider. Cider is dus zoals velen denken niet alleen een drank die ze in Bretagne produceren en drinken, in Noord-Spanje kun je op veel plekken cider proeven bij een traditionele siderías.

De bekendste steden in Noord-Spanje zijn: Barcelona, San Sebastian, Bilbao, Pamplona en Santiago de Compostela. En juist in dit mooie en uitgestrekte gebied is het goed mogelijk om een zon-zee-strand vakantie te combineren met af en toe een bezoek aan een sfeervolle stad.