Vuurtoren Texel bij de Cocksdorp

Weekend Texel met de elektrische auto

Een weekend naar Texel is zowel in de winter als in de zomer een goed idee. Eigenlijk is Texel in alle vier de seizoenen een aanrader voor een weekendtrip met je elektrische auto. Doordat je het eiland bezoekt heb je echt het gevoel dat je even helemaal weg bent. De boottocht zorgt ervoor dat je ‘los’ bent. Op Texel is zoveel te doen: fietsen, wandelen, zeilen, parachutespringen, zonnen, zwemmen, genieten in de sauna en paragliden. Onderweg naar Texel kun je gemakkelijk even langs de A7 snelladen of kies ervoor om bij het wachten op de veerboot in Den Helder even op te laden.

Op Texel zijn meer dan 40 publieke laadpalen beschikbaar, dat zorgt voor een goede dekking over het eiland. Alleen tijdens de drukke toeristische dagen kan het wel wat druk zijn. Het is daarom handig om te zorgen dat je voordat je de boot neemt een volle batterij hebt.

Aan de kust of in het dorp

Texel heeft werkelijk voor iedereen iets te bieden. Je kan er midden in de natuur, aan de kust of juist in het gezellige centrum van een van de dorpen overnachten. Leuke plaatsen zijn: de Cocksdorp, Den Burg, De Koog, Oudeschild en Den Hoorn. Parkeren op Texel is niet gratis, dus hou daar rekening mee en voorkom onaangename verrassingen. Bij sommige hotels is parkeren wel gratis. Opladen kan gewoon met je laadpas en je betaalt de normale laadtarieven.

Tip: Lees de review van een weekend naar Texel met de elektrische auto.

37

Hotels met laadpaal op Texel

Enkele tips om met je elektrische auto naar Texel te gaan

Naar Texel ben je zo’n 2.5 uur onderweg vanaf Utrecht en de afstand is zo’n 140 kilometer. Wanneer je met je elektrische auto naar Texel gaat, denk dan aan de volgende zaken:

Zorg dat je met een volle actieradius op het eiland aankomt
Je gaat met je elektrische auto naar Texel en wil daar graag een stuk rondcruisen. Het is dan handig om van de boot af te komen en voldoende range te hebben. Op het eiland zijn meer dan 40 publieke laadpalen, dus je kunt zeker gemakkelijk opladen op Texel, maar het is toch prettiger als je vanaf de boot meteen een stuk kunt rijden naar de leuke plaatsen op het eiland. Onderweg naar Texel toe kun je bijvoorbeeld bij de Fastned snelladers richting Den Helder nog opladen.

Koop vooraf een ticket voor de boot
Het is niet zo dat je bij aankoop van je ticket voor de boot naar Texel korting krijgt als je het vooraf online koopt, maar het is wel gewoon gemakkelijk. En het gaat erg gemakkelijk, want je gaat gewoon naar de website van TESO en je voert je kenteken in, betalen kan direct met iDeal en zo kun je direct in de rij van mensen met een e-ticket bij de wachtplaats voor de overtocht.

Boek een hotel met laadpaal op Texel
Op Texel is het fijn als je bij je accommodatie je auto op kunt laden. Het is daarom fijn om te kiezen voor een hotel, camping of vakantiehuis met laadpaal. Let op: op Texel is het op veel plaatsen betaald parkeren, dus het is handig om een Texel e-vignet te overwegen. Voor € 10,- per dag en € 20,- per week heb je geen gedoe meer met parkeren en parkeerautomaten.

Tip: Koop je parkeervignet via de website van Texel e-vignet.

Fastned Snellaadstations richting Texel