• Elektrische Auto's aan Laadpaal

Vakantiejaar 2020: op vakantie met de elektrische auto

Het jaar 2019 is nog maar amper voorbij en het is tijd voor allerlei lijstjes. Zo ook het lijstje met de meest populaire elektrische auto’s. Uiteraard waren de elektrische auto’s in 2019 zeer populair vanwege het bijtellingsvoordeel, echter er zijn meerdere redenen waarom we ineens met meer interesse naar de elektrische auto (EV) kijken.

Grootste redenen voor aanschaf elektrische auto in 2019:

  1. Bijtelling van slechts 4% (in 2020 is de bijtelling verdubbeld)
  2. Milieubewuster
  3. Design van elektrische auto’s steeds stijlvoller

Voor de zakelijke rijders is met name de bijtelling de reden geweest over te stappen op een elektrische auto. Zo blijkt eens te meer dat het overheidsbeleid essentieel is in onze overweging om elektrisch te gaan rijden. Kortom wanneer het ons in de portemonnee geld kan besparen, of zelfs geld op kan leveren om elektrisch te rijden, dan is de Nederlander snel bereid over te stappen.

Top 5 meest verkochte elektrische auto’s in 2019:

  1. Tesla Model S – 29.922 elektrische auto’s
  2. Hyundai Kona Electric – 5.641 elektrische auto’s
  3. Audi E-tron – 4.116 elektrische auto’s
  4. Nissan Leaf – 3.900 elektrische auto’s
  5. Kia e-Niro – 3.688 elektrische auto’s

Bekijk de gehele Top 10 van de in 2019 meest verkochte elektrische auto’s in het artikel op AutoWeek.

Een opvallende trend in 2019 is dat de verkoop van het aantal nieuwe plug-in hybrides afneemt, de verklaring daarvan is voornamelijk terug te vinden in het verdwenen voordeel van de bijtelling. Hybride elektrische auto’s hebben te maken met een bijtelling van 22%.

Wij verwachten veel nieuwe vakantiegangers met een elektrische auto in 2020, gezien de groei van het aantal stekkerauto’s in 2019. Bekijk de tips en adviezen voor een vakantie met een elektrische auto op de website.

*Bron: Autoweek.nl.