Elektrische auto Route du Soleil

Route du Soleil met elektrische auto

Zo’n beetje iedere nederlander die weleens op vakantie is geweest naar Frankrijk kent de bekende benaming wel…de Route du Soleil. De naam klinkt heerlijk zonnig en doet direct aan vakantie denken, alleen krijgt ook menig autorijder lichte stress bij het horen van de Route du Soleil en dan vooral in combinatie met de woorden Zwarte Zaterdag.

De naam Route du Soleil staat synoniem voor de drukke route in Frankrijk die loopt van noord naar zuid tussen Parijs en Marseille. Eigenlijk is het een samenvoeging van twee bekende autosnelwegen, namelijk de A6 van Parijs naar Lyon en de A7 van Lyon naar Marseille.

Tip: Lees de review van de Route du Soleil rijden met een elektrische auto.

Slim rijden op de Route du Soleil

Wanneer je met je elektrische auto op vakantie gaat en de Route du Soleil gaat rijden, dan kun je met enkele slimme voorbereidingen efficiënter rijden. Bedenk van tevoren welke laadpalen je optioneel wilt gaan gebruiken met je elektrische auto langs de Route du Soleil. Ook goed om te zorgen dat je de juiste apps hebt geïnstalleerd op je telefoon.

Let op de volgende zaken bij het rijden met je elektrische auto op de Route du Soleil:

  • Sommige laadpalen in Frankrijk laden langzamer dan ze aangeven. Het advies is om via een app in de gaten te houden tijdens je pauze hoe snel het laden gaat.
  • Op basis van gedeelde ervaringen, blijkt dat het kan gebeuren dat laadstations op een afgesloten terrein liggen.
  • Houd vanwege bovenstaande tips altijd een marge op je actieradius, zo voorkom je onplezierige situaties.
IZIVIA Elektrische Auto opladen Route Du Soleil

IZIVIA laadpas gebruiken voor de Route du Soleil

In Frankrijk is het netwerk van IZIVIA een groot netwerk van laadpalen. Met de IZIVIA laadpas kun je op veel plaatsen opladen. Met de IZIVIA laadpas heb je ook toegang tot de Corri-Door snellaadstations in Frankrijk wat ervoor zorgt dat je toegang hebt tot meer snellaadstations. Je maakt een account aan op IZIVIA en vraagt de laadpas online aan. De kosten voor de IZIVIA laadpas zijn eenmalig € 15,-. Klik op de kaart om alle IZIVIA laadpalen te bekijken.

Bekijk ook: Laadpassen & tips voor het buitenland.

Netwerk IZIVIA Route du Soleil
Laadpalen in Duitsland - Elektrische Autovakanties

IONITY snellaadstations langs de Route du Soleil

Ionity snellaadstations breiden snel uit in heel Europa en ze hebben ook al een aantal laadpalen langs de Route du Soleil waar jij je elektrische auto op kunt laden. Met al 7 snellaadstations langs de Route du Soleil is de dekking best aardig. Het voordeel van de IONITY snelladers is dat ze ook echt langs de hoofdwegen liggen waardoor je niet om hoeft te rijden om op te laden.

Bekijk ook: Hotels met een laadpaal onderweg langs de Route du Soleil.

Elektrische auto Route du Soleil

Tesla Superchargers langs de Route du Soleil

Tesla heeft een eigen netwerk met superchargers, deze snellaadstations zijn speciaal voor Tesla’s. Je kan hier je Tesla binnen ongeveer 30 minuten weer tot 80% opladen en daarmee kun je weer verder de Route du Soleil afdalen met je Tesla.

Klik op de kaart en je kan direct alle 12 locaties van de Tesla Supercharger stations langs de Route du Soleil zien.

Bekijk ook: Netflix kijktips van onder de 30 minuten voor tijdens het opladen.

Elektrische auto Route du Soleil

De mooie Zuid-Franse kust, ideaal voor de vakantie

Nadat je met je elektrische auto de Route du Soleil hebt afgedaald ben je aangekomen aan de Zuid-Franse kust aan de Middellandse Zee. Geniet van je zomervakantie op een camping met een laadpaal voor je elektrisch auto of in een vakantiehuisje met een eigen zwembad.

Voor de terugreis na je vakantie met de elektrische auto adviseren wij je om de reis in etappes in te delen. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in de leuke en verrassende stad Lyon of bijvoorbeeld Luxemburg stad. Zo maak je de reis een stuk relaxter en onderdeel van je vakantie met de elektrische auto.