Shell Recharge snellaadstation van de toekomst in Rotterdam

Shell Recharge snellaadstation van de toekomst in Rotterdam

Bij Shell aan het Hofplein in Rotterdam kun je sinds kort terecht om je elektrische auto te snelladen. Autorijders die er komen om diesel of benzine te tanken zijn aan het verkeerde adres. De brandstofpompen hebben het veld moeten ruimen om zo plaats te maken voor de snelladers van Shell die op korte termijn 300 kW snelladers moeten gaan worden. Dat is niet alles, want dit is pas de eerste stap in het proces waarbij Shell het Recharge snellaadplein om wil gaan toveren in een complete mobiliteitshub van de toekomst, waar nog véél meer gaat gebeuren. Wordt dit een Nederlands hoogstandje waarbij Shell het snellaadstation Fulham (Londen) als blauwdruk gebruikt om Rotterdam nóg toekomstbestendiger te maken?

Bekijk ook: Eerste Shell Recharge snellaadstation ter wereld geopend in Londen

Aiways U5 snelladen bij Shell Recharge Rotterdam

Van ‘monument’ tot modern snellaadplein

Shell Hofplein is een herkenbaar en iconisch tankstation geweest. Het ligt er al sinds de jaren ’30 van de 20ste eeuw, maar eind 2022 ging het tankstation voor zes weken dicht om de drastische veranderingen door te voeren. De tanks en de brandstofpompen werden verwijderd om zo ruimte te maken voor 12 hypercharger snelladers (6 laadpalen met 12 laadpunten totaal). Benzine en diesel zijn niet meer aan het Hofplein te vinden, want Shell Recharge heeft hier het eerste Shell Recharge snellaadstation van Nederland geopend en zichzelf klaargemaakt voor de toekomst.

Tip: Bekijk alle Shell snelladers op een kaart.

Wat dit vooral interessant maakt, is dat dit snellaadstation in hartje Rotterdam ligt. Het helpt elektrische autorijders die iets leuks hebben gedaan in de stad om snel op te laden en weer verder te kunnen rijden. Aangezien het snelladers betreft moet je eigenlijk nog best wel haast maken, want wanneer de hyperchargers daadwerkelijk de beloofde 300 kW leveren, is praktisch iedere elektrische auto binnen 30 minuten tot 80% opgeladen. Gelukkig is dat nog steeds meer dan genoeg tijd om de Shell Select winkel of de Starbucks te bezoeken die naast het Shell Recharge snellaadstation aan het Hofplein gelegen zijn.

Shell select winkel bij Shell Recharge Rotterdam Hofplein

Grote plannen voor de toekomst

Hoewel 12 hyperchargers midden in Rotterdam goed klinkt voor enthousiaste EV-rijders, is dit pas het eerste stapje binnen een veel groter plan van Shell. Wanneer de infrastructuur de nodige aanpassingen gekregen heeft, zullen de laadpalen namelijk op 300 kW kunnen snelladen, wat betekent dat geen enkele elektrische autorijder lang nodig heeft om hier te laden. Nadat Shell in Londen het eerste Shell Recharge snellaadstation opende, lijkt het in de lijn der verwachting te liggen dat Shell meer van dit soort snellaadstations gaat openen. Dit is vanwege de ligging van de Shell tankstations langs de snelwegen in Europa natuurlijk goed nieuws voor alle EV-rijders die op vakantie gaan.

Shell Recharge snelladers in Rotterdam

Op naar een groener Rotterdam Centrum

Bij Shell Recharge Hofplein willen ze een complete mobiliteitshub ontwikkelen. Dat betekent dat ze ook deelmobiliteit (elektrische scooters, auto’s en fietsen die gedeeld worden) hier op willen zetten. Dat is precies waarom de locatie zo ideaal is aan het Hofplein, aangezien mensen de stad in komen en vervolgens de reis voort kunnen zetten met een deelfiets of -scooter. Daarnaast wil Rotterdam een groenere omgeving maken van het Hofplein door het plaatsen van tientallen bomen in de omgeving. Daarmee zijn dit niet alleen stappen in de richting van de smart mobiliteitshub van de toekomst, maar ook duidelijke ontwikkelingen in de richting van de smart city waarin meer aandacht besteed wordt aan de kwaliteit van het leven zelf.

Wil je zelf kijken hoe het snellaadstation van de toekomst er uitziet en is Londen écht te ver? Je kunt het Shell Recharge snellaadstation nu al bezoeken. Bij aankomst word je verwelkomd en begeleid door een servicemedewerker zodat alles direct in goede banen geleid wordt. Uiteraard kun je ook vanaf het CS Rotterdam naar het Shell Recharge station lopen.