Eerste Shell Recharge snellaadstation

Eerste Shell Recharge snellaadstation in Engeland

Naast het nieuws onlangs dat Shell 1.400 laadpalen bij bouwmarkten gaat plaatsen, timmert Shell nog meer aan de weg voor elektrische autorijders. Onlangs opende Shell het eerste volledig elektrische laadstation ter wereld in Engeland. De doelstelling van Shell is niet alleen om de energie transitie mogelijk te maken, maar ze willen een voorloper zijn in de CO2-reductie. Op steeds meer plaatsen zie je Shell Recharge snellaadpalen en met het netwerk van NewMotion laadpalen plus de Shell Recharge laadpas helpen ze elektrische autorijders al behoorlijk op weg. Alleen een volledig elektrisch laadstation, zoals bijvoorbeeld het EnBW laadstation bij Dortmund in Duitsland heeft, dat had Shell nog niet.

Ambitieuze plannen voor elektrisch rijden in Verenigd Koninkrijk

In Engeland neemt het aantal elektrische auto’s snel toe en dat vraagt om meer laadpalen en snelladers. Om te zorgen dat elektrisch rijden eenvoudiger gaat worden in de UK kondigde Boris Johnson in November vorig jaar al aan dat ieder nieuw huis, supermarkt of kantoor een oplaadpunt voor een elektrische auto moet plaatsen vanaf 2022. Deze regel is enigszins vergelijkbaar met de Nederlandse regels, dat nieuwe kantoren verplicht zijn laadpalen te plaatsen sinds 2020.

Elektrische auto opladen in Engeland bij Shell Recharge Fulham

Door middel van het beleid van de overheid in Engeland wil men ervoor zorgen dat er meer laadpunten komen, zodat elektrisch rijden door Engeland eenvoudig en zorgeloos is. Het stimuleren van elektrisch rijden is noodzakelijk om de doelstelling van het Verenigd Koninkrijk te realiseren om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. Uiteraard gaat zo’n overgang niet vanzelf vandaar dat de overheid dergelijke regels instelt plus ze zoeken uiteraard naar partners om te zorgen voor goede laadfaciliteiten. Met Shell als één van de grootste bedrijven, willen zij graag helpen zoals bijvoorbeeld door snellaadstations te openen.

Een volledig elektrisch laadstation in Londen

In het westen van Londen heeft Shell een volledig elektrisch laadstation geopend met in totaal 9 snelladers. Dit nieuwe Shell Recharge snellaadstation is te vinden in de wijk Fulham. Een snellaadstation in een woonwijk is anders dan alle andere snellaadstations die we tot nu toe hebben bezocht. Deze snellaadstations, zoals in Duitsland, liggen allemaal langs de snelweg. Ondanks dat Fulham in Londen misschien een onlogische locatie lijkt voor het openen van een snellaadstation, is het tegendeel waar. Vanuit het Westen van Londen ga je zo de M4 snelweg op richting het westen van Engeland en Wales.

Lees ook: Het interview met Fastned over snelladen onderweg naar je vakantiebestemming.

Eerste Shell Recharge snellaadstation

Het volledig elektrische laadstation van Shell heeft naast 9 snelladers van 175 kWh ook meerdere punten om je bandenspanning te checken en op te pompen. Daarnaast heeft men bij de opzet van het Shell Recharge station nagedacht waaraan elektrische autorijders behoefte hebben tijdens het laden. Er is een shop met een wc te vinden en dat is niet altijd gewoon bij snellaadstations. Daarnaast is er een Costa Coffee cafe waar je rustig kunt genieten van een kop koffie of een sandwich terwijl je elektrische auto aan de snellader aan het laden is. Natuurlijk is er ook gratis WiFi zodat je tijdens het laden online kunt om het laatste nieuws te volgen of je socials bij te werken.

Leestip: Waarom je bandenspanning invloed heeft op je actieradius?

Om te voorkomen dat er laadpaalplakkers zijn die de snelladers van Shell Recharge onnodig lang bezet houden, heeft het eerste Shell Recharge laadstation camera’s hangen die bijhouden hoelang je de laadplek gebruikt. Wanneer je langer dan 60 minuten blijft, krijg je automatisch een £ 60,- penalty. Dit is vergelijkbaar met de ‘idle fee’ die je bij sommige laadpalen krijgt als je de laadpaal langer dan nodig bezet houdt.

Het voordeel van een snellaadstation in een stad als Londen is dat je naast de faciliteiten van Shell ook gemakkelijk even de winkelstraat inloopt om daar wat te eten of een koffietje to go te halen. Het is zelfs mogelijk om in een uur je elektrische auto snel vol te laden terwijl je naar een lokale kapper gaat en jezelf een frisse coupe aan laat meten.

Bekijk ook: De top 10 activiteiten tijdens een laadstop.

Koffie bij snellaadstation van Shell Recharge in Fulham Londen

In diverse landen in Europa neemt het aantal snelladers en snellaadstations snel toe. Dat is goed nieuws voor de vakantiegangers die van plan zijn om met de elektrische auto op vakantie te gaan. Uit het onderzoek: ‘Op vakantie met de elektrische auto’ blijkt dat 96% van de vakantiegangers kiest voor een snellader om op te laden onderweg richting het vakantieadres in Europa. Duitsland heeft afgelopen jaar diverse snellaadstations geopend en met de komst van het eerste Shell Recharge snellaadstation is er hoop dat Shell snel meer laadstations in Europa gaat openen om vakantiegangers verder op weg te helpen.