Fastned opent grote snellaadstations tussen Lille & Parijs

Fastned opent grote snellaadstations tussen Lille & Parijs

Eerder schreven we al over de uitbreidingen van Fastned in Noord-Frankrijk, waarbij de Nederlandse laadexploitant vooral laadpaaldekking zou gaan verzorgen in de laadwoestijn ten noorden van Parijs. Met de opening van de snellaadstations bij Aire de Vémars Ouest & Aire de Vémars Est is een enorme stap gezet in dit proces met maar liefst 16 snelladers met 300 kW laadcapaciteit aan beide kanten van de A1 (Autoroute 1). Goed nieuws voor iedereen die met de elektrische auto door Noord-Frankrijk moet om naar hun vakantiebestemming te komen én uiteraard de mensen die in Frankrijk elektrisch rijden.

Fastned Aire de Vémars Ouest & Aire de Vémars Est

Groei van het aantal Fastned-locaties in Frankrijk

De meest recente opening is de opening van twee snellaadstations (een aan beide kanten van de snelweg): Fastned Aire de Vémars Est en Fastned Aire de Vémars Ouest. Heel verrassend is dat overigens niet, want al in maart 2022 won het Nederlandse bedrijf de aanbesteding voor snellaadstations op de snelwegen van SANEF waarmee het door mocht bouwen tot 31 laadstations. Op dat moment had Fastned overigens al 8 laadstations in Frankrijk, maar de Nederlanders wilden zich vooral richten op de plekken waar de laadpaaldekking ondermaats was. Met de opening van de grote snellaadstations is direct een flinke stap in de goede richting gezet.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Fastned opladen

Opening Fastned snellaadstations tussen Lille en Parijs

De regio tussen Lille en Parijs stond lang bekend als een uitdagend stuk voor elektrische autorijders. Tussen Brussel en Parijs stonden al weinig laadpalen, en dit werd verergerd door het sluiten van een heel aantal (onbetrouwbare of defecte) laadpalen. Dat is overigens ook waarom Fastned en IONITY zo gewaardeerd worden door de Fransen en vakantiegangers met een elektrische auto. Bij deze laadstations weet je namelijk zekerder dat alles wel goed werkt.

De 300 kW snelladers laden een gemiddelde elektrische auto binnen 20 minuten tot 80%. Volledig laden tot 100% bij een snellader is zowel inefficiënt als niet netjes naar andere elektrische autorijders. De laadpalen op deze snellaadstations zijn voorzien van CSS- en CHAdeMO-laadkabels. Dat betekent dat elke elektrische auto terecht kan bij de nieuwe Fastned-snelladers.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Parijs

De ontwikkeling van Fastned

Fastned wil in totaal 400 snellaadstations actief hebben in 2024 in Frankrijk (1.000 in Europa). Dat betekent dat het netwerk van Fastned alleen maar verder zal groeien. Voor de vakantieganger met een elektrische auto is dat een prettig gegeven, aangezien je zeker weet dat de snelladers van Fastned werken en dat je hier gewoon kunt laden met je laadapp. Op die manier kunnen we helemaal zonder laadstress met de EV naar Zuid-Frankrijk of nog zuidelijker. Fastned zet vooral in op laadpalen op de plekken waar dit ideaal is voor de vakantieganger met EV, zoals de stations die onlangs in Noord-Frankrijk ten noorden van Parijs geopend zijn.

Wil je zelf een kijkje nemen bij één van deze snellaadstations of wil je deze stations alvast op je route zetten voor je volgende vakantietrip? De nieuwe Fastned snelladers zijn te vinden langs de A1 tussen Lille en Parijs in beide richtingen en zijn niet te missen!