Wintersport Zwarte Zaterdag 2020

Nieuw: Wintersport Zwarte Zaterdag

Een nieuw fenomeen ligt op de loer, namelijk de Wintersport Zwarte Zaterdag specifiek voor elektrische auto’s. RTLZ laat in een nieuwsbericht weten dat op zaterdag 22 februari 2020 de Wintersport Zwarte Zaterdag voor elektrische auto’s is voorspeld. Dit is gebaseerd op een eigen analyse van KPMG, die gemaakt is aan de hand van verkeersstromen.

De Wintersport Zwarte Zaterdag, niet te verwarren met de bekende Zwarte Zaterdagen in de zomer, ontstaat doordat er naar verwachting op 22 februari zo’n 1.500 elektrische auto’s uit Nederland van en naar de Oostenrijkse Alpen rijden.

Impact Wintersport Zwarte Zaterdag

De impact van deze voorspelde Wintersport Zwarte Zaterdag voor mensen die met de elektrische auto op skivakantie gaan, is dat er langere wachtrijen bij de snellaadstations langs de snelweg ontstaan. Tel daar bij op dat veel mensen voor het eerst met de elektrische auto op vakantie gaan en daardoor onwennig zijn bij buitenlandse snelladers plus dat er naast de elektrische auto’s uit Nederland ook auto’s uit Duitsland, België, etc. zijn en een file bij de snelladers is te verwachten.

Wintersport Zwarte Zaterdag

Hoe ontstaat dit?

Dit nieuwe fenomeen van extra drukte bij de laadpalen onderweg ontstaat doordat er meer vraag zal zijn naar oplaadpunten dan normaal. Volgens KPMG liggen er alles bij elkaar langs de route naar de wintersport in Oostenrijk ruim 450 laadpalen bij 65 laadstations. Dat zijn 150 Tesla laadpunten verdeeld over 31 stations én 150 Ionity laadpalen. Doordat de vraag toeneemt op deze Wintersport Zwarte Zaterdag, is de verwachting dat de extra wachttijd in het zuiden van Duitsland kan oplopen tot wel 75 minuten.

Reis tips

Om iedereen met een elektrische auto die op 22 februari onderweg is te helpen hebben we enkele tips op een rij gezet voor de Wintersport Zwarte Zaterdag 2020. Zo kun je er voor zorgen dat jouw reis toch zo prettig mogelijk verloopt.

  • Overweeg een dag eerder of een dag later te gaan rijden. Ga bijvoorbeeld op vrijdag of zondag op pad.
  • Vermijd zo veel mogelijk de snellaadstations op zaterdag 22 februari tussen 12.00 en 16.00.
  • Boek een hotel overnachting onderweg en vermijd de drukke snellaadstations.
  • Zorg voor genoeg Netflix series om te kijken tijdens het laden.
  • Check voor vertrek de handige Wintersport paklijst en vergeet niets essentieels mee te nemen met je elektrische autovakantie reis.
Wintersport Oostenrijk - Zwarte Zaterdag 2020