Laadpaalfiles voor Tesla's richting Wintersport

Laadpaalfiles voor Tesla’s

Afgelopen weekend was een erg druk weekend richting de diverse wintersportgebieden. Dit komt door de vakantieperiodes die zijn begonnen en tot zover niets nieuws. Wat wel nieuw is, is dat sinds dit weekend een nieuw woord ontstaan is dankzij Teslarijders: “Laadpaalfiles”.

Er was van tevoren al veel over gezegd en geschreven doordat KPMG had voorspeld dat er een Wintersport Zwarte Zaterdag zou kunnen ontstaan voor vakantiegangers met een elektrische auto. Dit zou ontstaan doordat er te weinig laadpalen beschikbaar zouden zijn in Zuid-Duitsland.

Te weinig laadpalen: Laadpaalfiles

De voorspelling was dat er veel elektrische auto’s op vakantie zouden gaan. Doordat deze elektrische auto’s, voornamelijk Tesla’s, onderweg richting Oostenrijk waren voor de wintersport zou er een tekort aan laadpalen ontstaan tussen Nederland en Oostenrijk. Het resultaat is dat er laadpaalfiles voor Tesla’s zijn ontstaan in Zuid-Duitsland.

Video: Laadpaalfiles voor Tesla’s

Op social media zijn er meerdere video’s te vinden waarin de laadpaalfiles zijn vastgelegd. Sommigen twijfelen of deze beelden echt zijn, echter het is ook door de ANWB bevestigd dat er een enorme drukte was bij de laadpaalstations afgelopen weekend waardoor laadpaalfiles ontstonden.

Credits: Stefan BeDonk

Tesla Superchargers 

Tussen Nederland en Oostenrijk zijn zo’n 300 Tesla laadpalen te vinden bij de 26 Tesla supercharger stations. Bekijk alle Tesla laadpalen op de kaart. Het probleem bij de laadpaalfiles voor Tesla’s richting Oostenrijk was het beperkte aantal Superchargers in het zuiden van Duitsland.

Laadpaalfiles voor Tesla's - Superchargers richting Oostenrijk

Hoe kun je laadfiles vermijden?

Nu het aantal elektrische auto’s in Nederland toeneemt, hebben we ook te maken met nieuwe situaties zoals laadfiles voor Tesla’s. Het is belangrijk om te onthouden dat het aantal laadpalen in Europa steeds verder groeit. Tesla voegt steeds nieuwe superchargers toe en ook andere aanbieders zoals onder andere IONITY, Fastned en Shell Recharge werken hard aan een uitbreiding van het netwerk van laadstations.

Tips om laadpaalfiles te vermijden:

Tip 1: Zorg dat je meerdere laadstations kunt gebruiken

Door meerdere laadpassen mee te nemen op een vakantie met een elektrische auto, zorg je dat je alternatieven hebt. Tesla rijders zijn vrij loyaal aan Tesla Superchargers, maar als je meerdere laadpassen hebt, kun je kiezen om een ander laadstation te gebruiken bij laadpaalfiles voor Tesla’s.

Tip 2: Rij buiten de drukte om én rij zuinig

Deze tip lijkt een inkoppertje, echter er zijn toch veel mensen die met te weinig voorbereiding (voor de eerste keer) op vakantie gaan met de elektrische auto. Hou in je achterhoofd dat een dakkoffer, snel accelereren en de auto lekker warm opwarmen actieradius kosten. Met sneller moeten laden als resultaat.

Bekijk ook: Top 5 elektrische auto wintertips onderaan de Wintersport paklijst pagina.

Tip 3: Check wanneer Zwarte Zaterdagen worden verwacht

In sommige gevallen is het niet anders mogelijk, maar een slimme rijder is degene die de juiste voorbereidingen treft. Check de data voor Zwarte Zaterdag en pas je reis er bij voorkeur op aan.

Tip 4: Maak een tussenstop en boek een hotel onderweg met laadpaal

Steeds meer hotels bieden de mogelijkheid om je elektrisch auto op te laden. Terwijl jij lekker slaapt, staat je auto aan de laadpaal en de volgende dag rij je met een volle accu weer door. Zo voorkom je dat je in laadpaalfiles voor Tesla’s terecht komt.

Tips: Laadfiles Tesla's voorkomen