Lagere CO2 uitstoot door storm Ciara

Lagere Co2 uitstoot door storm Ciara

Nu de storm Ciara al enkele dagen het belangrijkste nieuwsitem is en dan natuurlijk met name vanwege de waarschuwingen en de schade. Oftewel door enigszins negatief nieuws, is het ook belangrijk om te melden dat de storm ervoor zorgt dat we in Europa een lagere CO2 uitstoot door storm Ciara hebben.

Windenergie wekt meer stroom op

Het is iets dat we lijken te vergeten, maar de harde wind helpt ons in Europa met het opwekken van meer windenergie. Op zondag 9 februari was de storm Ciara middels de windenergie goed voor 27,4% van de energie opwekking in Europa. Dat is ook te zien in de visuals op deze pagina.

Lage CO2 uitstoot door storm Ciara

Goed moment om je elektrische auto op te laden

Tegenstanders van elektrische auto’s blijven altijd zeggen dat er indirecte CO2 uitstoot is wanneer je met een elektrische auto gaat rijden. Zoals we eerder in het artikel over CO2 uitstoot al aan toonden, is deze indirecte uitstoot afhankelijk van hoe een land zijn energie opwekt. Dat er een positief effect is in de vorm van een lagere CO2 uitstoot door storm Ciara als je één dezer dagen je auto aan de laadpaal koppelt, dat is menige Nederlander niet bekend.

Windenergie door storm Ciara

Duitsland koploper: Lagere CO2 uitstoot door storm Ciara

Zoals te zien in de grafiek is Duitsland de koploper in het produceren van windenergie tijdens de storm Ciara op 9 februari 2020. Je elektrische auto in de komende dagen opladen in Duitsland is daardoor theoretisch minder slecht voor het milieu. Alle mensen met een elektrische auto die op wintersport zijn in Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland adviseren we om die reden even op te laden in Duitsland.

Let op: in de prijsstelling van het elektrisch opladen van de auto heeft deze windenergie opwekking geen effect.