Elektrische auto naar Wenen

Stedentrip wenen met elektrische auto

De bekende en statige stad Wenen is een leuke stad voor een stedentrip. Het lijkt misschien wat ver om met de elektrische auto naar Wenen te rijden. Maar deze stad is écht de moeite waard. Combineer een bezoek met een wintersport- of zomervakantie in Oostenrijk. Of maak een roadtrip met je elektrische auto langs verschillende leuke steden. Het kan allemaal…

Dankzij de goede mogelijkheden om je elektrische auto op te laden langs de route in Duitsland, onderweg naar Wenen, is het goed te doen. Op deze pagina lees je alles over wat je nodig hebt om goed voorbereid op pad te gaan naar Wenen. Denk aan de milieusticker voor Duitsland, het tolvignet voor Oostenrijk en laadpalen voor onderweg.

Hotels met laadpaal in Wenen

Wenen heeft zoveel verschillende accommodaties waar je terecht kunt voor een leuk weekend weg tijdens je stedentrip, dat we alle accommodaties met een laadpaal in kaart hebben gebracht voor je. Gebruik de kaart om te bekijken in welk gebied van Wenen je wilt overnachten en je weet meteen dat je bij die accommodatie je elektrische auto op kunt laden doordat er een oplaadpunt aanwezig is. Let wel op dat de parkeerkosten nog bovenop de prijs van je hotel in Wenen komen.

62

Hotels met laadpaal in Wenen

Tips voor een trip met de elektrische auto naar Wenen

Vanaf Utrecht naar Wenen is een behoorlijke rit. Zelfs als de reis met je elektrische auto soepel verloopt dan ben je alsnog minimaal zo’n 12 uur onderweg. Daarom hebben we de tips op een rijtje gezet om met je elektrische auto naar Wenen te gaan:

Zoek snelladers in Duitsland
Omdat je voor een groot deel door Duitsland gaat met je elektrische auto op weg naar Wenen, is het advies om gebruik te maken van de vele snelladers die in Duitsland te vinden zijn. We hebben de snelladers van IONITY en de Superchargers van Tesla onderweg naar Wenen in kaart gebracht voor je. Zo kun je optimaal je reis voorbereiden en door de snelladers te gebruiken ben je zo snel mogelijk in Wenen.

Bekijk ook: Heb je met een elektrische auto een tolvignet voor Oostenrijk nodig?

Lees of je een milieusticker nodig hebt in Duitsland
In veel Duitse steden heb je een milieusticker nodig. Het is afhankelijk waar je van plan bent te stoppen onderweg naar Wenen of je met je elektrische auto ook een milieusticker nodig hebt in Duitsland. Rijden zonder sticker in een Umweltzone kan je een boete opleveren van € 80,-.

Boek een hotel met laadpaal in Wenen
Om je reis naar Wenen extra soepel te laten verlopen, is het handig om een hotel te kiezen met een laadpaal. Dan weet je zeker dat je met een volle batterij vertrekt en dus volledige actieradius hebt. Hieronder hebben we 6 hotels in Wenen gezet die wij absoluut aanraden. Uiteraard hebben alle hotels een oplaadpunt voor je elektrische auto.

Bekijk ook: Het volledige overzicht van alle accommodaties in Wenen

IONITY Snellaadstations richting Wenen

Tesla Superchargers richting Wenen