Milieusticker in Duitsland voor elektrische auto

Milieusticker in Duitsland voor elektrische auto’s

In dit artikel lees je alles over de milieusticker in Duitsland voor elektrische auto’s. Is een milieusticker ook verplicht als je een elektrische auto hebt of is het dan niet nodig? Lees hier alles erover en zorg dat je goed voorbereid op vakantie gaat naar Duitsland.

Voor veel mensen is Duitsland een land om doorheen te rijden op weg naar de vakantiebestemming in het zuiden van Europa of naar de wintersportbestemming. Maar Duitsland is zelf ook populair als vakantiebestemming. De natuur is afwisselend en er zijn schitterende steden zoals Hamburg, Keulen, Düsseldorf, München en Berlijn. Wat niet helemaal duidelijk is in Duitsland, is wanneer je een milieusticker in Duitsland nodig hebt voor je elektrische auto.

Koop direct je milieusticker online: Nu € 15,95 ipv € 19,95.

Elektrische auto: groene milieusticker

Duitsland kent verschillende kleuren milieustickers. De milieusticker werd in 2008 ingevoerd in Duitsland en inmiddels zijn er al meer dan 65 steden waar je verplicht een milieusticker moet hebben. Binnen de Duitse milieuzones is het hebben van ’n milieusticker verplicht, ook voor een elektrische auto. Heb je geen sticker, dan krijg je een boete van ongeveer € 80. De milieusticker in Duitsland voor elektrische auto’s is groen. De stickers hebben niet alleen een kleur, maar ook een cijfer. De milieusticker in Duitsland voor elektrische auto’s heeft naast de groene kleur het cijfer 4. Ook dit cijfer geeft de milieuvriendelijkheid van je auto aan. Hoe hoger het cijfer, hoe milieuvriendelijker de auto.

Groene Milieusticker in Duitsland voor elektrische auto's

Uitleg van de milieuzones in Duitsland

De Duitse milieuzones of Umweltzones zijn ingesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Je herkent Umweltzones aan het bord als je zo’n gebied binnenrijdt. In een dergelijk gebied mag je alleen met de auto komen als je in het bezit bent van een milieusticker. Er komen steeds meer milieuzones bij in Duitsland. Ga je op vakantie met een elektrische auto naar Duitsland, controleer dan voor je reis of je een milieusticker nodig hebt.

Umweltzone Duitsland elektrische auto

Milieusticker bestellen

De sticker bestel je gemakkelijk online voordat je op reis gaat, binnen ongeveer 3 werkdagen ontvang je de sticker. Op de website van milieusticker kun je direct de benodigde milieusticker bestellen voor € 16,95. Mocht je al in Duitsland zijn, dan kan je ook een milieusticker in Duitsland kopen bij tankstations, gemeenten, garages en TÜV-keuringsstations. Het nadeel van een milieusticker in Duitsland voor elektrische auto’s te kopen is dat de verkopers zelf de prijs mogen bepalen. Ons advies is om de sticker vooraf te bestellen en deze voor vertrek op je auto te plakken.

Tip: Koop de milieusticker voor vertrek en bespaar. Bestel nu en betaal € 15,95 ipv € 19,95.

Milieusticker nodig voor doorreis?

Wanneer je met je elektrische auto op wintersportvakantie gaat of op zomervakantie en je bezoekt geen milieuzone, dan heb je ook geen milieusticker nodig. Wanneer je echter de snelweg af gaat dan heb je voor het rijden in steden of umweltzones wel een sticker nodig. Voor je wintersportvakantie in Oostenrijk heb je geen milieusticker nodig voor je elektrische auto.