5 x gratis opladen

5 x gratis laden

Wie wil er nou niet voordeliger rijden? Het merendeel van de elektrische auto’s in Nederland is nog een zakelijke auto. Dit komt met name door de aantrekkelijke lease- en financieringsregelingen. Echter nu elektrische rijden dankzij de subsidieregelingen van de overheid ook voor particulieren toeneemt, neemt ook de vraag toe naar tips om slimmer en vooral goedkoper op te laden. Slim laden met een elektrische auto is mogelijk en wanneer je goed oplet kun je zelfs gratis je elektrische auto opladen. Gratis laden scheelt je allereerst natuurlijk kosten. Maar het is ook gewoon leuk om een reis zo te plannen dat je er met gratis opladen kunt komen. Hieronder vertellen we hoe je dat doet op vakantie, lees snel verder want wij hebben de 5 tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: Opladen op je werk

Goedkoper rijden door op je werk je auto op te laden. Doordat veel bedrijven één of meerdere laadpalen aanbieden voor de medewerkers, is het afhankelijk van je werkgever mogelijk om gratis op te laden op je werk. Dat is natuurlijk prettig voor je dagelijkse woon-werkverkeer, maar nog leuker als je vanaf je werk vertrekt voor een weekend weg of op weg gaat naar je vakantiebestemming.

Bekijk ook: Is een werkgever verplicht om je een laadpaal op kantoor te bieden?

Tip 2: Ga naar Lidl in Nederland

De tweede tip waar jij je elektrische auto onderweg gratis kunt opladen is bij één van de Lidl supermarkten in Nederland. Lidl heeft in Europa een heel (snel) laadnetwerk uitgerold, met ook in Nederland vele oplaadpunten. Op veel van de plekken waar snelladers staan hebben de winkels zonnepanelen, zodat je jouw elektrische auto laadt met zonne-energie. En mocht onverhoopt de zon niet schijnen, wordt je auto volgeladen met groene stroom. Bij de overige Lidl’s staan normale laadpalen.

Lidl gratis snellader

Tip 3: Ga naar Aldi in Duitsland

In navolging van de Lidl heeft concurrent Aldi ook besloten om een netwerk van snelladers op te zetten. Ze zijn hiermee begonnen bij supermarkten in Duitsland die allemaal in de buurt van een snelweg zijn gelegen. Dit komt bovenop de reguliere laadpalen bij meer dan 50 Aldi’s die er al zijn in Duitsland. De snelladers komen in het zuiden van Duitsland. Je kunt hier in een half uur tijd ongeveer 100 kilometer bijladen.

Tip 4: Naar IKEA in het buitenland

In Nederland is laden bij IKEA niet gratis bij de vestigingen, behalve bij IKEA Delft. Echter in diverse landen in Europa, zoals Duitsland en Frankrijk kun je bij verschillende IKEA vestigingen gratis laden. Gratis laden bij IKEA is erg handig omdat de vestigingen langs snelwegen en op knooppunten liggen. In Duitsland kun je bij IKEA al bij meer dan 34 verschillende plekken gratis laden. Let op, het gaat hierbij wel om 20/22 kW in plaats van 50 kW. In Frankrijk is het bij veel IKEA vestigingen mogelijk gratis te laden, wel heb je daarvoor een KiWhi laadpas nodig die je aan moet vragen.

Bekijk ook: Alle informatie over de KiWhi laadpas en andere laadpassen in het buitenland.

Gratis snellader IKEA Duitsland

Tip 5: Lidl in het buitenland

De Lidl heeft niet alleen in Nederland snelladers voor de klanten met een elektrische auto zodat je gratis kunt laden, ook in bijvoorbeeld Duitsland staan er gratis snelladers bij de supermarkten. Het aantal landen waar je gratis kunt laden bij Lidl is groot, ook in België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Italië en nog veel meer landen kun je terecht. Let wel op de openingstijden van de Lidl’s, want buiten de openingstijden kun je niet altijd terecht bij de gratis snelladers van de Lidl in het buitenland.

Bekijk alle Lidl oplaadpunten via Chargemap.

Laden bij overige winkels

Je auto opladen kan bij steeds meer winkels, restaurants en hotels. Ook in het buitenland ontdekt men de meerwaarde van de service voor de bezoeker en klant om deze gratis te laten laden. Vooralsnog gaat het dan nog vaak om reguliere laadpalen. Er lijken echter steeds meer snelladers te komen bij supermarkten en andere winkels. Houd de informatie hierover goed in de gaten.

Gratis laden? Kies voor slim opladen

We weten nu dus dat het gratis laden van de elektrische auto weliswaar op steeds meer plekken kan, maar dat het niet altijd overal even makkelijk is. Ga op zoek naar gratis laadpalen en zorg ervoor dat je slim laadt. Parkeer je de elektrische auto even in een parkeergarage? Kijk dan of je gratis kunt laden. Kom je bij het vliegveld? Ook hier kun je soms gratis laden. Door goed te plannen en slim te laden kun je heel voordelig rijden met je elektrische auto, zeker ook in het buitenland.