Top 10 laadstop activiteiten

Top 10 activiteiten tijdens een laadpauze

Je kent het wel…wanneer je tijdens de vakantie je elektrische auto aan de laadpaal aansluit dan komt de vraag wat je zelf gaat doen tijdens de laadstop. Zorg dat je laadstops zo leuk mogelijk zijn, plan je route met de elektrische auto en maak de laadpauzes de moeite waard. Want dankzij de beter wordende infrastructuur van laadpalen en de toename van de actieradius is er geen enkele reden om niet met je elektrische auto op vakantie te gaan. Een vakantie met je elektrische auto staat vaak garant voor meer avontuur en heeft ook zeker voordelen, plus de vrijheid van een vakantie met de auto is heerlijk.

Vakantie met de elektrische auto

Sommige mensen die nog nooit met een elektrische auto hebben gereden zeggen dat het niet mogelijk is om met de elektrische auto op vakantie te gaan. Ze zeggen dat je veel te veel tijd kwijt bent aan het opladen van de elektrische auto. Wij weten dat het echt prima mogelijk is, sterker nog, dat er veel voordelen zitten aan een vakantie met de elektrische auto. Wel moet je rekening houden met enkele laadstops onderweg naar je vakantiebestemming. Tenzij je op vakantie in eigen land gaat, dan zul je waarschijnlijk zonder laadstop onderweg je trip kunnen maken.

Bekijk hier: De activiteiten tijdens een laadpauze volgens de deelnemers aan het onderzoek “Op vakantie met de elektrische auto”.

Uit het onderzoek “Op vakantie met de elektrische auto” onder meer dan 450 deelnemers, blijkt dat het opladen van je auto helemaal niet vervelend is. Afhankelijk van je elektrische auto en de gekozen laadpaal ben je twee á drie uur (normale laadpaal) of een halfuurtje (snellader) kwijt per laadstop. Om je vakantie met de elektrische auto nog leuker te maken, delen wij graag deze top 10 activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je laadpauze met de elektrische auto.

De Top 10 activiteiten tijdens de laadstop

1. Koffie drinken

Als je al een paar uur onderweg bent, is een koffiestop geen overbodige luxe. Misschien ben je al vroeg vertrokken en begin je langzaamaan de concentratie op de weg te verliezen of heb je gewoon zin in die lekkere cappuccino. Met stip op 1 van de activiteiten tijdens een laadstop staat koffie drinken. Wanneer je je auto oplaadt, kun jij dus ook even opladen. Daarnaast is er natuurlijk geen beter begin van je vakantie dan een lekkere kop koffie.

2. Lunchen

Een typisch voorbeeld van je laadstop niet zien als een stop maar als een welverdiende pauze: de lunch. En dan heb je natuurlijk de keuze of je voor de lunch kiest om even je benen te strekken en op een picknickplaats je lekkere broodje te eten of gewoon even aanschuift bij een leuk restaurant langs de route om te genieten van een heerlijke maaltijd. Niet voor niets is om deze reden ooit de bekende Michelin-gids in het leven geroepen. Grote kans trouwens dat als je de auto aan een snellader koppelt, dat deze sneller klaar is om weer de weg op te gaan dan jij.

Lunch onderweg elektrische autovakanties

3. Wandeling maken

Soms komt de planning van het opladen zo uit dat je niet een laadpauze neemt om een maaltijd te nuttigen, maar wil je liever even je benen strekken. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om een wandeling te maken tijdens het opladen van de elektrische auto. Volkomen logisch natuurlijk als je bedenkt dat de autostoel op een gegeven moment niet lekker meer zit en je vaak tijdens de reis door prachtige gebieden onderweg komt. Een uurtje wandelen kan je precies die opkikker geven plus je krijgt even frisse lucht. Ten slotte is een wandeling ook een goede stimulans voor je hersenen.

4. Ontbijten

Wil je de file voor zijn onderweg naar vakantie en ben je een vroege vogel? Dan is de kans groot dat je het liefst ’s nachts richting je vakantiebestemming. Tegen de tijd dat je bij je tweede laadstop bent, is het dan heerlijk om deze laadpauze te gebruiken om je rommelende maag te vullen. Dit is het perfecte moment om een lekker croissantje te halen en een goeie kop koffie te bestellen (zie tip 1) of juist een uitgebreid ontbijt te nuttigen met scrambled eggs, pancakes of een lekkere granola bowl.

5. Dineren

Ben je op tijd vertrokken en van plan onderweg een overnachting te boeken? Dan is de kans groot dat je de laadstop gebruikt om even lekker te eten. En om de vakantie vibes hoog te houden, mag het diner niet overgeslagen worden natuurlijk. Je kunt natuurlijk snel een burgertje bij een wegrestaurant eten, maar als je een laadpaal vlak bij een leuk lokaal restaurant kunt vinden, waarom zou je het er dan niet even echt lekker van nemen? Door wat lekkers te eten, voel je jezelf daarna niet zo ‘schuldig’ over die fastfood calorieën. Kies een leuk en betaalbaar restaurant en geniet van deze laadpauze.

6. Netflix

In een Tesla is het natuurlijk erg makkelijk om even te Netflixen tijdens het Superchargen, maar ook in iedere andere elektrische auto is Netflixen een populaire activiteit onderweg naar de vakantiebestemming. Dankzij de download mogelijkheden van Netflix, mis je tijdens je vakantie niets van je favoriete serie op Netflix. Bekijk de nieuwste episode of kijk een leuke film met de rest van de reisgenoten. Je auto is waarschijnlijk zelfs sneller opgeladen dan je zou willen.

Bekijk ook: Netflix kijktips voor onderweg tijdens de laadstops.

Tesla Netflix kijktips

7. Spelletje spelen

Een vakantie is niet compleet zonder het spelen van spelletjes. De reis is onderdeel van de vakantie en dus de perfecte tijd voor een spel. Pak de kaarten erbij, doe een dobbelspelletje of speel een spel op de tablet. Zo geniet je samen van de reis terwijl je auto aan het opladen is.

8. Slapen

Je gaat op vakantie voor je welverdiende rust. Je hoeft je laadpauzes dus niet per se helemaal vol te plannen. Een dutje doen is ook een goed idee. Of waar nog meer elektrische autorijders voor kiezen is een overnachting onderweg, dan combineer je de laadstop met een echte pauze. De kinderen kunnen eventueel nog wat spelen in de speelhoek of het zwembad en de volgende ochtend geniet je van een ontbijt voordat je met een volle accu weer verder gaat.

Bekijk ook: De 2.000 populairste hotels met een laadpaal voor een tussenstop in Europa.

9. Sporten

Tijdens een lange rit naar je vakantiebestemming, willen veel mensen toch ook even de energie kwijt. Sporten of althans even een kleine workout doen is een populaire activiteit tijdens de laadstop. Om de extra vakantiekilo’s voor te zijn, blijven sommigen graag sporten tijdens de vakantie. Met diverse apps kun je prima een workout vinden die je in een halfuurtje kunt doen terwijl je elektrische auto aan de snellader is gekoppeld.

Gratis snellader bij ALDI winkels in Duitsland

10. Boodschappen doen

Dankzij de gratis snelladers die je bij sommige winkels kunt vinden, kiezen veel elektrische autorijders er ook voor om even een boodschap te doen. Daardoor combineer je de noodzakelijke laadstop met het inslaan van lekkere dingen voor onderweg of voor aankomst op je vakantiebestemming en kun je gratis opladen. Dat is nog eens slim gebruik maken van de laadpauze.

Bekijk ook: 5 x gratis je elektrische auto opladen tijdens je vakantie dankzij deze tips.

Bonustip: 11. Een plaspauze (Kan niet ontbreken natuurlijk)

Door alle koffie en andere drankjes die je onderweg drinkt, is een plaspauze stop als laadpauze onvermijdelijk. Uit het onderzoek “Op vakantie met de elektrische auto” blijkt dat een toiletbezoek niet in de top 10 staat van de meest voorkomende activiteiten tijdens een laadstop, echter het lijkt ons dat veel elektrische autorijders de laadpauzes gebruiken voor een plaspauze.

Tip: Download gratis het volledige onderzoeksrapport “Op vakantie met de elektrische auto”.