Is de Kia EV6 de ideale vakantie auto?

Is de Kia EV6 de ideale elektrische vakantie auto?

Met de vakantieperiodes voor de deur krijgen we vaak de vraag wat de ideale elektrische vakantie auto is. In de basis is iedere elektrische auto geschikt voor je vakantie. Er zijn natuurlijk wel bepaalde voorwaarden of features die de ene elektrische auto meer geschikt maakt dan de andere. De vraag is dan wat zijn de voorwaarden waar je over na moet denken bij het kiezen van de elektrische auto voor je vakantie. En is de Kia EV6 na het winnen van de auto van het jaar-verkiezing vorig jaar dan ook direct de ideale elektrische vakantie auto?

Tip: Lees de review van de vakantie met de KIA EV6 naar Zuid-Italië

Wat maakt een elektrische vakantie auto ideaal?

Er zijn verschillende kenmerken of voorwaarden die ervoor kunnen zorgen dat je extra geniet van de vakantie met je elektrische auto, zoals bijvoorbeeld of je voldoende bagageruimte hebt zodat je voldoende spullen mee kunt nemen. Daarnaast is het uiteraard belangrijk als je lange afstanden af wil leggen wat je actieradius is en hoe snel je elektrische auto kan snelladen. Want een auto kan natuurlijk lekker ruim en comfortabel zijn wat je reis erg prettig maakt, maar als het snelladen lang duurt dan ben je langer bezig om op de vakantiebestemming te komen. Om die reden is het belangrijk dat de auto een behoorlijke actieradius heeft én dat snelladen ook lekker vlot mogelijk is.

Ontwerpers van allerlei automerken denken dagelijks na over hoe ze de auto zo comfortabel, stijlvol, en gestroomlijnd mogelijk kunnen maken. Voor iedere elektrische autorijder is juist weer iets anders belangrijk en dat zorgt ervoor dat er niet één elektrische auto te benoemen is als ideale elektrische vakantie auto. Wel is het zo dat de Kia EV6 zich op veel punten goed positioneert en dat is te danken aan de ontwikkeling van het Kia merk de afgelopen jaren.

Op vakantie naar Italië met de Kia EV6

De ontwikkeling van Kia als merk

Kia heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische auto’s en heeft daarbij ook samengewerkt met andere bedrijven en merken. Zo heeft Kia bijvoorbeeld samengewerkt met Hyundai om de Kona Electric en de Kia e-Niro te ontwikkelen. Deze samenwerking heeft geleid tot een gedeelde platform en technologie die beide merken kunnen gebruiken. Daarnaast heeft Kia zich gericht op het verbeteren van de accu-technologie, wat heeft geleid tot een groter rijbereik en kortere oplaadtijden. De EV6 van Kia is bijvoorbeeld uitgerust met een nieuwe generatie accu’s die een rijbereik van meer dan 500 kilometer mogelijk maken en snel kunnen worden opgeladen.

Bovendien heeft Kia zich gericht op het ontwerpen van aantrekkelijke en stijlvolle auto’s die aansluiten bij de wensen van consumenten. Het merk heeft veel aandacht besteed aan het verbeteren van de kwaliteit van haar auto’s en het verhogen van de betrouwbaarheid, wat heeft geleid tot een groeiende populariteit onder consumenten en positieve beoordelingen in de auto-industrie. Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat Kia snel innoveert en regelmatig nieuwe en populaire modellen lanceert zoals de Kia EV6, de Kia Sportage Hybrid en de elektrische Kia Niro EV. Niet alleen nieuw zijn de Kia modellen populair, ook doen de elektrisch aangedreven modellen van Kia het goed als occasions als je bijvoorbeeld kijkt naar de Kia Sportage Occasions op Gaspedaal.nl.

Kia Sportage Hybrid - Movement that inspires

Het merk was vorig jaar niet voor niets het bestverkopende automerk van Nederland en doet dat onder de slogan “Movement that inspires”. Kia weet met de verschillende modellen, de betaalbare auto’s en de focus op verduurzaming en elektrificatie van auto’s goed in te spelen op de wensen van consumenten en de ontwikkelingen in de auto-industrie, wat bijdraagt aan het succes van het merk.

Is de Kia EV6 de ideale elektrische vakantie auto?

Er is in onze ogen niet één elektrische auto of één automerk dat zorgt voor de ideale elektrische vakantie auto. Er zijn daarvoor simpelweg te veel verschillende wensen die jij als elektrische autorijder kunt hebben voor je volgende vakantie. Ben je bijvoorbeeld een fervent kampeerder? Dan is het wel prettig als je elektrische auto een caravan kan trekken of als je elektriciteit terug kan leveren via Vehicle to Load (V2L) als je met je tent ergens gaat wildkamperen. Veel zaken maken de Kia EV6 wel een fijne auto voor je vakantie zoals de ruimte voor je bagage en je eventuele passagiers, een kofferbak met een inhoud van 520 liter, supersnel laden waardoor je in 18 minuten weer 300 km aan je actieradius kunt toevoegen en een rijbereik van meer dan 450 km. Onder andere door die innovatieve, gewaagde en vernieuwende combinatie brengt Kia de spreuk “Movement that inspires” ook echt tot leven.