Goed nieuws: Engie opent steeds meer snellaadstations in Frankrijk

Goed nieuws: Engie opent steeds meer snellaadstations in Frankrijk

De laadwoestijnen in Frankrijk waar voorheen zo uitvoerig voor gewaarschuwd werd, behoren haast voorgoed tot de verleden tijd. Grote aanbieders van snelladers zoals Tesla, Allego, Total Energies en Fastned zorgen voor een steeds betere dekking langs de grote Franse snelwegen met tal van snelladers. Ook de Engie snelladers mogen niet ontbreken, want hoewel deze aanbieder al een groot aantal snelladers heeft in Frankrijk, gaat Engie de komende tijd nog meer snellaadstations in Frankrijk openen. Dat is goed nieuws voor mensen die naar Frankrijk op vakantie gaan met de elektrische auto en iedereen die graag een stedentrip maakt naar een Franse stad voor een weekendje weg.

Engie is in Frankrijk zelf al een bekende naam

Engie heeft (in samenwerking met Total Energies) al behoorlijk wat snelladers in Frankrijk geplaatst. Dit zijn snellaadstations met onder andere 300 kW snelladers, 50 kW-triple chargers (drie verschillende aansluitingen), 150 kW CCS-snelladers, 50 kW CHAdeMO-snelladers en 43 kW snelladers. Dat betekent dat je hier met iedere elektrische auto binnen een half uur weer met 80% verder kunt. Kan jouw elektrische auto met 300 kW laden, dan ben je binnen een kwartier alweer op weg.

De dekking is echter steeds beter: er zijn amper nog plekken waar je écht lange afstanden moet rijden om bij het volgende (snel)laadpunt te komen. Met het toenemende aantal snellaadstations van aanbieders als Engie, is het steeds eenvoudiger om met je elektrische auto op vakantie te gaan.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Parijs

Snelladen bij een van de Engie snellaadstations in Frankrijk

Complete snellaadstations op belangrijke plekken

Een groot voordeel van de snellaadstations van Engie is niet alleen dat je er meerdere snelladers vindt met meerdere aansluitingen per paal, maar dat de prijzen voor het laden ook vermeld staan op een bord (vergelijkbaar met de traditionele tankstations). Zo weet je altijd direct wat je betaalt wanneer je kiest voor het laden bij een van de Engie snelladers.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Snelladen in Frankrijk tussen Parijs en Lille bij Engie

Vooral de Engie snellaadstations tussen Lille en Parijs zijn een uitkomst. Wil je een keer een weekendje weg naar Parijs met de elektrische auto? Dan zijn deze stations de perfecte plek om even te laden voordat je naar de Franse hoofdstad rijdt. De snellaadstations van Engie liggen ook bijzonder handig voor elektrische autorijders die vanuit Nederland naar Parijs of de westkust van Frankrijk gaan (en dat zijn er jaarlijks veel!). Dat betekent dat de snellaadstations van Engie voor veel vakantiegangers een tussenstop gaan worden bij de volgende vakantieperiode.

De nieuwe snellaadstations van Engie vallen goed op

De laadpas én de Engie e-mobility app

Ga je naar Frankrijk? Bekijk dan zeker ook de laadpas van Engie. Deze is te gebruiken in 29 landen in Europa en kan gebruikt worden bij meer dan 300.000 laadpalen. Naast de laadpas heeft Engie ook de Engie e-mobility app die je helpt met handige filters om een geschikt laadpunt te vinden, wat de minimale laadsnelheid is en ook hoeveel laadpunten er vrij zijn. Zo helpt Engie je op weg in Frankrijk.

Wil je zelf een kijkje nemen bij één van deze snellaadstations of wil je deze stations alvast op je route zetten voor je volgende vakantietrip? De nieuwe Engie snelladers zijn te vinden langs de A1 tussen Lille en Parijs in beide richtingen en zijn niet te missen!