Waarom Chargy in Luxemburg (nog) onmisbaar is?

Waarom Chargy in Luxemburg (nog) onmisbaar is?

Vaak ben je wel bekend met de grote laadpaal-aanbieders in Nederland, zeker als je al wat langer elektrisch rijdt. Wanneer je naar het buitenland gaat tijdens de vakantie met je elektrische auto, kom je vaak heel andere namen tegen. Zoals evpass laadpalen in Zwitserland of Enel X laadpalen in Italië. Luxemburg is ook zo’n land waar je een andere laadpaal aanbieder tegenkomt. Hier is Chargy de grootste aanbieder met meer dan 700 laadpunten die gebruikt kunnen worden om je elektrische auto op te laden en daar komen constant meer palen bij. Hoe werkt opladen bij Chargy in Luxemburg, heb je een speciale laadpas nodig en waarom is dit bedrijf nou eigenlijk (nog) onmisbaar in Luxemburg?

Wat is Chargy?

Chargy noemt zichzelf ‘hét netwerk van publieke laadpalen voor elektrische auto’s in Luxemburg’ en is duidelijk de grootste speler binnen de laadinfrastructuur in het groothertogdom. Daarmee vervult het niet alleen een sleutelfunctie voor mensen die via Luxemburg naar Frankrijk willen, maar ook voor vakantiegangers in Luxemburg. Vooral de spreiding van de Chargy laadpalen is ideaal voor het opladen in Luxemburg, want Chargy heeft een goede landelijke dekking met de laadpalen en de snelladers (Super Chargy).

Tip: Lees alles over opladen in Luxemburg op deze pagina

Bij de laadpalen en snelladers van Chargy kun je gemakkelijk laden met de mKaart. Daarnaast kun je meet veel andere laadpassen ook terecht bij de laadpalen waaronder met je Plugsurfing en NewMotion laadpas. Ook kun je direct betalen met je betaalkaart door de QR-code te scannen en vervolgens te betalen voor je laadsessie bij Chargy met je creditcard of de PayPal-app op je mobiel. Er zijn gelukkig meerdere mogelijkheden om de laadsessie te starten bij Chargy in Luxemburg.

SuperChargy snelladers in Luxemburg

SuperChargy snelladers

Wanneer je op doorreis bent door Luxemburg dan zijn vooral de SuperChargy-laadpalen interessant, want bij deze nieuwe snelladers sneller geladen worden. De SuperChargy snelladers zijn te vinden langs de grotere wegen en snelwegen. De Chargy laadpalen zijn gemakkelijk te vinden op de website van Chargy zelf (inclusief live beschikbaarheid), net als in routeplanners zoals A Better Routeplanner, de ANWB Routeplanner en Chargemap. Op die manier kun je altijd eenvoudig zien waar een laadpaal van Chargy te vinden is.

Chargy in Luxemburg (nog) onmisbaar

Vlak voor je met je elektrische auto Luxemburg in kunt rijden, kom je door de Ardennen waar je actieradius soms sneller afneemt dan je gewend bent van je ritten thuis. Na Luxemburg kom je in Frankrijk, waar het druk kan zijn bij de snelladers aangezien routeplanners en navigatiesystemen vaak dezelfde locaties aanbevelen. Chargy is daarom (nog) onmisbaar in Luxemburg, omdat deze laadpaalaanbieder ervoor zorgt dat je in Luxemburg kunt opladen als je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Chargy helpt je met de beschikbare laadpalen en de SuperChargy snelladers verder op weg en heeft daarnaast ambities om het aantal laadpalen in Luxemburg aanzienlijk op te schroeven. Zo wordt het nóg leuker en makkelijker om met de elektrische auto op vakantie gaan naar Luxemburg, of verder zuidelijk in Europa.