Weekend naar Den Haag & Scheveningen met de elektrische auto

Review: Weekendje naar Den Haag & Scheveningen

In Nederland valt nog zoveel te ontdekken, er zijn ontzettend veel mooie en leuke plaatsen. Een voorbeeld daarvan zijn Den Haag & Scheveningen. Vooral de combinatie van de stad Den Haag en de kust en het strand van Scheveningen zorgen voor een gegarandeerd leuk weekend weg. Dankzij de centrale ligging van Den Haag & Scheveningen ben je er zo plus het voordeel van een weekendtrip is dat je er echt even tussenuit bent en dat werkt goed voor lichaam en geest.

Is het al tijd voor het weekend?

Je kent het wel…het is vrijdagmiddag en je weet dat je een leuk weekend voor de boeg hebt. Dus zit je steeds naar de klok te kijken wanneer je kunt stoppen met werken en de week af kunt sluiten. Het voordeel van elektrische auto’s is dat ze handige apps en technische snufjes hebben om jouw leven als berijder makkelijker te maken. De Kia e-Niro heeft een erg handige app waarmee je van tevoren de airconditioning of de verwarming aan kunt zetten. Dat is altijd al een prettige en leuke feature. Maar wanneer je aan het einde van de werkweek weg zit te dromen van je weekend weg en je kunt je collega’s jaloers maken met je weekendplannen en alle gemakken van je Kia dan is dat extra leuk.

Bekijk ook: Handige apps die je op je telefoon moet hebben onderweg naar je vakantiebestemming.

3, 2, 1…Onderweg naar Den Haag

Wanneer je dan eindelijk de werkweek af mag sluiten en op pad kunt naar je weekendje Den Haag dan is het heerlijk om in de gekoelde auto te stappen en vanaf Amsterdam koers te zetten naar Den Haag. Met de stembediening laat je eenvoudig de route plannen, maar om eens niet alleen maar asfalt van de snelwegen te verslinden kwam het spontane idee op om een stukje door het Groene Hart te rijden. Dit bleek een leuk idee omdat je onderweg naar Den Haag geniet van typische Hollandse polderlandschappen: molens, boerenweggetjes, sloten en knotwilgen markeren het uitzicht langs deze route.

Elektrische auto naar Den Haag

Overnachten in Den Haag of Scheveningen

Omdat je een weekendje weg gaat, zijn er verschillende mogelijkheden voor de keuze van je slaapplaats. In Den Haag en Scheveningen zijn behoorlijk veel hotels met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Maar waarom zou je twee nachten op dezelfde plek blijven overnachten als je ook kunt kiezen om zowel in Den Haag als in Scheveningen te overnachten. De eerste nacht kozen we voor de gezelligheid van Den Haag met het bruisende centrum en de tweede nacht voor Scheveningen zodat we op zondag heerlijk konden genieten van een luie zondag aan het strand.

Parkeren en opladen in Den Haag

De gemeente Den Haag denkt actief na over hoe ze elektrisch rijden kunnen stimuleren. Er zijn veel publieke laadpalen in de gemeente Den Haag te vinden en er zijn zelfs snelladers rondom te vinden. Dankzij een snellader kun je je auto al binnen 20 minuten opladen. In de omgeving van Den Haag zijn er dankzij het beleid van de gemeente al 5 snellaadstations te vinden:

  • Laan van Meerdervoort (kruising Ockenburghstraat/Kijkduinsestraat)
  • Leidsestraatweg (kruising Benoordenhoutseweg)
  • Station Ypenburg
  • Jan Pietersz. Coenstraat (Beatrixkwartier)

Tip: Bekijk eenvoudig de Fastned snelladers rondom Den Haag op de kaart:

Wat te doen in Den Haag?

In Den Haag is zo ontzettend veel te doen dat je er bijna keuzestress van krijgt. De verschillende leuke restaurantjes die je kunt proberen, de geweldige shopping-streets en natuurlijk alle prachtige musea die je kunt bezoeken. Het Mauritshuis is natuurlijk een absolute aanrader en vergeet ook niet even over het Binnenhof te wandelen als je toch om de hoek bent. Aan de hofvijver geniet je heerlijk van je take-away cappuccino met het uitzicht op het torentje en de skyline van Den Haag. De ontdekkingstocht van Den Haag gaat verder via de Lange Voorhout waar het mooie Hotel Des Indes pronkt. Als je de Lange Voorhout vervolgt sta je ineens bij Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem-Alexander. Vanuit hier loop je zo door naar het mooie historische gedeelte van Den Haag met mooie galeries, modeboetiekjes en antiek- en kunstzaken.

Wanneer je een weekend weg bent, wil je ontspannen en gewoon genieten van de nieuwe indrukken van een andere omgeving. Met de Kia e-Niro heb je geen last van range anxiety en hoef je niet steeds te zoeken naar laadpalen om op te laden omdat de actieradius erg accuraat is. Kia heeft zich in de afgelopen jaren reeds gericht op de toekomst oftewel op elektrisch rijden. Dankzij slimme innovaties van Kia rijd je rond met een optimaal behoud van de actieradius. De ‘driver only’ knop is daar een voorbeeld van. Dankzij deze knop richt de airco of de verwarming zich alleen op jou en voorkom je dat er onnodig energie van je actieradius verbruikt wordt.

Elektrische auto bij Hotel Des Indes - Lange Voorhout Den Haag

Gratis parkeren in Den Haag
Wil je besparen tijdens je weekend weg? Wist je dat je op zaterdag tussen van 08:00 en 22:00 en op zondag tussen 08:00 en 10:00 de eerste twee uur gratis kunt parkeren bij de Albert Heijn XL in Den Haag. Daarna betaal je € 4,50 voor het derde uur dat je parkeert en voor elk uur daarna betaal je € 2,50. Daarnaast kun je besparen op parkeerkosten door in het centrum van Den Haag rondom de Zoutkeetsingel te parkeren. Tot 18:00 uur is het gratis parkeren in de straten rondom de Zoutkeetsingel en daarna betaal je € 1,70 euro per uur tot middernacht.

Tip: Op zaterdag en zondag is het mogelijk om gratis te parkeren in meerdere straten in de wijk Bezuidenhout.

Wat te doen in Scheveningen? Weekend weg met elektrische auto

Wat te doen in Scheveningen?

Van Scheveningen word je altijd blij. Het heeft iets extra’s…iets dat geen enkele andere Nederlandse badplaats heeft. Misschien komt het door de pier van Scheveningen en misschien door het parmantige Kurhaus hotel aan de boulevard of misschien is het de boulevard zelf wel. In Scheveningen kun je op veel plaatsen parkeren. Bij het zwarte pad parkeer je vlak aan het strand en hier zijn ook laadpalen beschikbaar voor je elektrische auto. Geniet van een mooie zonnige dag of maak juist een lekker lange strandwandeling langs de kalmerende zee. Heb je trek gekregen van de zilte buitenlucht? Aan de Scheveningse Haven haal je de lekkerste verse vis en dat terwijl je elektrische auto aan de laadpaal staat.

Bekijk ook: De voordelen van de Kia e-Niro Private Lease.

Elektrische auto opladen in Scheveningen aan de boulevard

Aan het strand bij de haven van Scheveningen kun je ook genieten van de sportieve vibe. Bekijk de kitesurfers en de surfers die hun kunsten graag vertonen in de branding of beter nog probeer het zelf en neem een surfles. Wanneer het in Scheveningen te druk begint te worden en je meer de rust wil opzoeken, ga dan naar het Westduinpark, een park tussen de Scheveningse haven en Kijkduin.

Weekendje weg naar Den Haag & Scheveningen is een aanrader

Wanneer je echt even lekker een weekendje weg met je elektrische auto wil in eigen land, dan is de combinatie van de stad Den Haag en de mooie badplaats van Scheveningen een absolute aanrader. Om optimaal te kunnen genieten en nog iets beter een indruk te krijgen van beide plaatsen is het zelfs aan te raden om een nachtje extra te blijven. Neem bijvoorbeeld de maandag vrij en blijf op zondag ook nog slapen. Dan heb je net wat meer tijd om alles te kunnen zien en rustig een of enkele musea te bezoeken. Opladen en parkeren in en rondom Den Haag is geen enkel probleem en hierdoor geniet jij volop van je weekend weg. Onderweg terug naar huis konden we in een keer doorrijden zonder te laden dankzij de vele mogelijkheden om in Den Haag & Scheveningen op te laden en vooral doordat de actieradius van de Kia e-Niro zo ruim is.

Afsluitende tip: Park + Beach
Ga je naar het strand van Scheveningen? Bij Q-Park CS New Babylon kun je voordelig parkeren. Online reserveer je een kaartje om te parkeren en voor de tram. Vervolgens neem je tram 9 naar het strand in Scheveningen. Het kaartje kost € 5,- per persoon en is 24 uur geldig. Reis je met meerdere personen, dan ben je € 1,- per persoon extra kwijt. Park + Beach bij Q-Park CS-New Babylon is zaterdag en zondag de hele dag geldig en op vrijdag vanaf 18:00 uur. Ideaal dus voor je weekend naar Scheveningen en Den Haag.