NIO maakt de kosten voor swappen vanaf april 2024 bekend

NIO maakt de kosten voor swappen vanaf april 2024 bekend

NIO-eigenaren hebben lange tijd gratis gebruik kunnen maken van de batterijwisseldienst bij het NIO Power Swap Stations, maar daar komt een einde aan in 2024. Het Chinese merk heeft besloten een nieuw servicemodel in te voeren, dat beter past bij het toenemende aantal gebruikers en het aantal batterijwissels dat in de wisselstations verricht wordt. Voorlopig kun je nog even gratis swappen bij de stations in Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland, vanaf 1 april 2024 gaat dit veranderen. Ook zijn de tarieven voor het gebruik van de NIO Power Charging snelladers bekendgemaakt voor 2024.

Tot en met 31 maart 2024 gratis swappen

Het nieuwe servicemodel gaat niet direct in. NIO heeft besloten om de gratis wisselperiode te verlengen tot 31 maart 2024, wat betekent dat de NIO-rijders nog een aantal maanden hebben om aan het idee te wennen. Aangezien de tarieven al ruim van tevoren bekend zijn gemaakt, heeft elke gebruiker van de batterijwisselstations ook genoeg tijd om zich in te lezen. Om het je wat makkelijker te maken, vind je hieronder alles wat je moet weten.

Tip: Bekijk alle NIO wisselstations op een kaart.

Prijzen bekend voor het batterijwisselen bij NIO Power Swap Stations

Nieuw servicemodel: € 10 per batterijwissel

NIO-rijders die gebruikmaken van de NIO Power Swap Stations krijgen vanaf april 2024 elke maand twee coupons die gebruikt kunnen worden bij de stations. Met deze coupon is het wisselen gratis en wordt alleen het energieverbruik van de oude accu in rekening gebracht. Maak je echter regelmatig gebruik van de batterijwisselstations, dan krijg je na 2 jaar geen 2 maar 4 coupons per maand, wat betekent dat je aanzienlijk vaker kunt swappen en alleen het verbruik betaalt. Heb je geen coupons meer, dan kun je ook gewoon bij de stations terecht. Je betaalt dan echter € 10 extra voor het swappen van de batterij. Daar komen de energiekosten uiteraard nog bovenop.

Tegelijkertijd past NIO de tarieven voor het gebruik van de laadpalen aan. De prijs wordt € 0,44 per kWh voor NIO-eigenaren en € 0,51 per kWh voor mensen die een EV van een ander merk willen laden. De prijzen voor het gebruik van de Power Chargers van NIO worden niet alleen op voorhand aangekondigd, zoals nu al gedaan is, maar worden ook getoond in de app en in de auto voordat de laadsessie of batterijwissel gestart worden.

Lees ook: Review: met de NIO ET7 op wintersportvakantie naar Oostenrijk

Promoties en aanbiedingen van tijd tot tijd

NIO heeft ook aangekondigd dat het promoties en acties aan zal bieden, bijvoorbeeld tijdens het vakantieseizoen, om zo het wisselen van de accu’s aantrekkelijker te maken. Goed nieuws voor de mensen die met een NIO op vakantie willen, al is het verstandig om dan de website en app van NIO in de gaten te houden om de aanbiedingen niet te missen. Nog een tip: coupons die niet gebruikt zijn, kunnen de volgende maand ook nog gebruikt worden. Dat betekent dat je coupons op kunt sparen om zo de vakantietrip zo goedkoop mogelijk te maken en geld over te houden voor de vakantie.

Ruim op tijd aangekondigd

Dat NIO het nieuwe servicemodel inclusief de prijzen ruim van tevoren aankondigt, is lovenswaardig, zeker in een tijd waarin steeds meer mensen graag willen weten wat het laden (of het wisselen van de accu) nou eigenlijk kost voordat zij bij een laadpaal of batterijwisselstation komen. Een goede en handige beslissing van NIO!

Prijzen voor swappen bij NIO bekend vanaf 2024