Goedkoper op vakantie dankzij &Charge en Maingau

Goedkoper op vakantie dankzij &Charge en Maingau

Goedkoper op vakantie dankzij gratis kilometers die je cadeau krijgt en kunt gebruiken met je Maingau laadpas. Dat klinkt waarschijnlijk te mooi om waar te zijn, maar is het niet. Wanneer je jouw &Charge account koppelt aan je laadpas van Maingau, kun je op relatief eenvoudige manier kilometers sparen die je vervolgens kunt gebruiken om gratis te (snel)laden met je Maingau laadpas. Hoe werkt het gratis laden met de &Charge app precies en hoe zien die uitdagingen en challenges er uit waarmee je de kilometers verzamelt?

Tip: Vijf vragen aan &Charge over gratis kilometers sparen

Gratis laden met Maingau dankzij &Charge

De &Charge app zorgt ervoor dat veel informatie verzameld wordt over laadpalen en snellaadstations en waarin je punten verdient door challenges en uitdagingen te voltooien. De app is vooral bedoeld om de laadinfrastructuur- en ervaring in Europa te verbeteren door informatie van deelnemers te gebruiken. Dat maakt de gratis app al interessant voor mensen die elektrisch rijden, maar wanneer je jouw &Charge-account koppelt aan je Maingau laadpas, gebeurt er iets leuks. De punten die je verzameld hebt met de uitdagingen, worden dan gratis kilometers die je kunt laden bij alle stations waar je met je Maingau laadpas terecht kunt. Het aantal &Charge punten (ofwel kilometers) dat je krijgt is afhankelijk van de aankoop die je doet via de app of de uitdaging die je voltooit. Uiteraard kun je in alle gevallen van tevoren zien wat je verdient met een bepaalde uitdaging of aankoop, zoals een hotelovernachting in een hotel met laadpaal langs de route naar je vakantiebestemming.

Tip: Sneller sparen met de &Charge app? Klik hier en krijg de eerste 20 km gratis!

Gratis snelladen tijdens je vakantie met &Charge en Maingau

Waarom geven aanbieders zomaar gratis kilometers weg?

Er zijn verschillende exploitanten van laadpalen en snelladers die je belonen wanneer je uitdagingen en challenges doet via de &Charge app. De cadeautjes die zij weggeven, leveren hun echter ook iets op. Je weet ongetwijfeld dat de meeste snellaadstations onbemand zijn en dat het een duur geintje wordt wanneer een onderhoudsteam door heel Europa moet rijden om laadpalen en snellaadstations te controleren. Dat is waar jij in beeld komt.

Sta je bij een snellaadstation van bijvoorbeeld IONITY en krijg je via de &Charge app de vraag of het schoon is, dan is dit een manier voor de exploitant om te ‘kijken’ of er een team heen moet. Antwoord jij dat alles in orde is, dan bespaart dit de exploitant tijd en geld en dat is precies waarom jij een vergoeding krijgt. Die vergoeding kun je weer gebruiken om gratis kilometers te laden, waarmee dit een situatie is waarin iedereen wint.

Lees ook: Koppel je laadpas aan de Tesla-app om voortaan via je laadpas te betalen voor Tesla Superchargen

Let hierop als je gratis wil laden

Wil je kilometers sparen en gratis laden met je &Charge punten? Houd dan minstens onderstaande punten in de gaten.

  • Punten en kilometers voor aankopen gelden alleen wanneer de aankoop vanuit de &Charge app gedaan wordt.
  • Het aantal punten dat je krijgt per challenge verschilt, maar staat altijd aangegeven.
  • Challenges kunnen bestaan uit simpele vragen, het maken van een foto of het beoordelen van een snellaadstation. De uitdagingen kosten je doorgaans slechts een paar minuten tijd. Handig dus als je aan het wachten bent tijdens de route richting de vakantie.
  • Door eerlijk te antwoorden in de &Charge app, help je niet alleen de exploitanten, maar ook andere mensen die hun elektrische auto willen laden.