NIO opent (steeds) meer Power Swap Stations in Duitsland

NIO opent (steeds) meer Power Swap Stations in Duitsland

Het Chinese automerk NIO wil het de elektrische autorijder makkelijker maken. Niet langer wachten totdat de accu geladen is, maar het verwisselen van de accu in slechts vijf minuten, dát is de toekomst van het elektrisch rijden, aldus het bedrijf. Het aantal NIO Power Swap Stations (PSS) is echter nog te beperkt om te spreken van een echte revolutie, maar dat gaat veranderen. Er zijn namelijk twee extra batterijwisselstations in Duitsland geopend én er volgen er nog veel meer.

Na Nederland en Scandinavië ook meer stations in Duitsland

NIO is al goed vertegenwoordigd met wisselstations in Nederland en Scandinavië, waar het meer dan 10 Power Swap Stations op strategische plekken in het verstedelijkt gebied geplaatst heeft. Zeker in Nederland heeft NIO een behoorlijk aantal Power Swap Stations voor een klein land.

Inmiddels heeft NIO ook twee batterijwisselstations geopend bij Ulm-Seligweiler en Regensburg in Duitsland. Er staan nog 4 andere Power Swap Stations (PSS) op de planning. De nieuwe stations zijn opnieuw strategisch gekozen, ongeveer tussen Stuttgart en München. Het nieuwste station in Regensburg is het zevende PSS van NIO in Duitsland, maar de Chinezen hebben veel grotere plannen. Uiteindelijk wil NIO volledige dekking bieden in Duitsland, waarmee het een compleet netwerk uitrolt door heel Europa met tal van stations waar je als NIO-eigenaar gemakkelijk de accu kan verwisselen. Hierbij wordt altijd gekozen voor een accu die optimaal is voor de auto en gebruiker.

Leestip: Op wintersport vakantie met de NIO ET7 naar Oostenrijk

Het swappen bij een NIO Power Swap Station in Duitsland

Het wisselen van batterij in slechts 5 minuten bij een PSS

In Duitsland kunnen NIO-rijders vanaf nu dus ook aanzienlijk makkelijker kiezen voor een Akkutausch in plaats van een snellader of laadpaal. Het wisselen van de accu van de auto wordt gedaan in een hightech garage waarbij de auto zelf inparkeert terwijl de machines en apparatuur zelf de accu verwisselen, zonder dat hier mensenhanden aan te pas komen. Op elke PSS liggen meerdere accu’s die tijdens het wachten geladen worden. De nieuwste stations van NIO kunnen de accu’s laden op 500 kW inclusief load balancing om zo de beste laadsessies te bieden zonder het netwerk te overbelasten.

Waarom dit zo handig is voor de vakantieganger met EV

Waarom dit zo handig is voor de vakantieganger met EV

Het aantal wisselstations van NIO in Nederland en Scandinavië is de laatste tijd al flink toegenomen. Daar heb je echter vrij weinig aan wanneer je richting het oosten op vakantie wilt. Met de nieuwe Power Swap Stations van NIO kun je nu óók op meer locaties in Duitsland swappen waardoor je supersnel met je NIO op vakantie naar Oostenrijk kunt gaan door uitsluitend gebruik te maken van NIO wisselstations.

Overigens is dit pas het begin, in China staan meer dan 1.500 wisselstations voor NIO-rijders en in Europa heeft NIO naast de nieuwe stations nog eens 50 locaties binnengehaald waar het de PSS gaat bouwen. Deze ontwikkelingen gaat NIO in (meer of mindere) samenwerking met zowel Mer en EnBW realiseren. Daarmee lijkt NIO duidelijk de pijlen te richten op de Europese laadmarkt.