Amsterdam Stedentrip Elektrische Auto

Elektrische auto naar Amsterdam

Met je elektrische auto naar Amsterdam is perfect te doen. Of je nou voor een dagtrip gaat, een nachtje weg of een stedentrip. Amsterdam is er een perfecte stad voor. Er zijn weinig steden die zo goed ingericht zijn op elektrische auto’s met heel veel laadpalen op straat en bij parkeergarages. Plus veel accommodaties zijn ook al klaar om gasten met een elektrische auto te ontvangen.

Met de vele leuke winkels en de geweldige diversiteit aan musea en cultuur is Amsterdam een perfecte plek om even weg te zijn. Bekijk waar je kunt overnachten en tegelijkertijd je auto kunt opladen of lees de tips om je elektrische auto slim te parkeren in Amsterdam.

Amsterdam: ieder stadsdeel zijn charme

In de afgelopen jaren is er in Amsterdam enorm veel ontwikkeling geweest. Zo is de Noord-Zuidlijn geopend waardoor Amsterdam Noord meer met de stad is verbonden, ook zijn er veel projecten afgerond waardoor de stad veel nieuwe hotspots heeft. Amsterdam is zoveel meer dan de bekende gebieden als de Dam, het Rokin, de Kalverstraat en de Wallen…ga op ontdekking in Amsterdam Oost, vaar met de pont naar Amsterdam Noord en trotseer de A’dam Toren voor een mooi zicht over de stad of geniet van het mensen kijken op een terras in Oud-Zuid.

109

Hotels met laadpaal in Amsterdam

Tips om met je elektrische auto naar Amsterdam te gaan

In Amsterdam zijn heel veel publieke laadpalen voor elektrische auto’s. Alleen Amsterdam centrum is duur om te parkeren en het is er altijd druk met al het verkeer. Het advies is daarom om buiten het centrum te parkeren, kies voor een P+R in Amsterdam of een hotel met laadpaal aan de rand van de stad. En vergeet niet om één van de nieuwe car share mogelijkheden te proberen.

Probeer één van de car share initiatieven
Al jaren hoor je iedereen “sharing is caring” zeggen. Amsterdam is in veel opzichten een stad die perfect op die uitspaak van toepassing is. Veel initiatieven van de deeleconomie worden in Amsterdam getest en succesvol uitgerold. Denk aan de fietsen met blauwe banden van Swapfiets, Car 2 Go voor elektrische auto’s van Smart, elektrische taxi’s van Uber, enzovoorts. Probeer als je in Amsterdam bent eens gebruik te maken van zo’n car share mogelijkheid van bijvoorbeeld Fetch, Car 2 Go of Sixt Share. Het voordeel: vervoer in een elektrische auto in Amsterdam zonder dat het jouw auto is.

Bekijk ook: Sixt Share timmert aan de weg in Nederland, probeer het zelf.

Boek een hotel met laadpaal in Amsterdam en omgeving
Kies voor het ultieme gemak en ga naar Amsterdam waar je in een hotel met een laadpaal overnacht. Zo ben je verzekerd van een oplaadpunt voor je elektrische auto en heb je het gemak om gewoon met je auto bij je hotel te parkeren. Bekijk onze 6 hotelsuggesties van hotels met laadpaal in Amsterdam en omgeving.

Bekijk ook: Het volledige overzicht van alle hotels in Amsterdam

P+R Locaties in Amsterdam

Elektrische Auto naar Amsterdam P+R locaties