Voordelen vakantie met elektrische auto

Groei van aantal elektrische autorijders

Nu steeds meer mensen een elektrische auto hebben, de subsidiepotjes voor elektrische auto’s binnen enkele weken leeg zijn en er steeds meer modellen van elektrische auto’s uitkomen, is het hoog tijd om de voordelen van een vakantie met een elektrische auto in kaart te brengen. Zoals gezegd hebben steeds meer mensen in Nederland een elektrische auto, op dit moment (eind augustus 2020) zijn er al meer dan 131.000 elektrische auto’s in Nederland. Het aantal zoekopdrachten naar een vakantie met de elektrische auto neemt daardoor ook toe en ook het aantal geboekte vakanties waarbij mensen met de elektrische auto op pad gaan groeit. Mocht jij nog twijfelen om met je elektrische auto op vakantie te gaan? Lees in dit artikel de 5 voordelen van een vakantie met een elektrische auto.

5 voordelen van een vakantie met een elektrische auto

Om alle twijfels weg te nemen over vakanties met een elektrische auto, noemen we hier de 5 voornaamste voordelen van een vakantie met je elektrische auto. Het maakt daarbij niet uit of je op zomervakantie gaat, op wintersport gaat of een weekendje weg. Kies voor een vakantie met je elektrische auto en we zijn er zeker van dat je geen spijt zult hebben van je gemaakte trip.

Bekijk ook: De review van de wintersport met de elektrische auto naar Oostenrijk.

Voordeel 1 – Avontuur

Iedereen is weleens met een auto op vakantie geweest, maar met een elektrische auto op vakantie gaan is anders. Het is nieuw en daardoor spannender dan normaal. Wat moet je meenemen op vakantie? Hoe zorg je dat je niet te zwaar bepakt op vakantie gaat? Heb je wel de juiste laadpas voor het vakantieland waar je naartoe gaat? En waar kun je onderweg of op de vakantiebestemming je auto opladen? Allemaal vragen die heel normaal zijn als je op vakantie gaat met een elektrische auto. Maar neem van ons aan dat dit allemaal bijdraagt aan een meer avontuurlijke vakantie dan vele voorgaande vakanties. Zorg gewoon voor een goede voorbereiding en planning en je bent al een heel eind op weg.

Bekijk ook: Tips om je vakantie met de elektrische auto voor te bereiden.

Voordeel 2 – Goedkoper

Voor velen is dit het grootste voordeel van een vakantie met de elektrische auto. Daarmee blijkt toch maar weer dat we veel beoordelen op basis van onze portemonnee. Het is dus inderdaad goedkoper om met je elektrische auto op vakantie te gaan. Het is goedkoper in vergelijking met een vakantie met een brandstofauto, want je spaart qua brandstof verbruik al snel 40 tot 50 procent aan kosten uit. En je kunt nog meer besparen als je de reis slim plant en af en toe gebruik maakt van een gratis snellader onderweg. Een goedkopere reis is natuurlijk mooi meegenomen en dat zorgt vaak al voor een deel van het vakantiegeluk. Wil je besparen op het opladen van je elektrische auto in het buitenland, kies voor een voordelige laadpas voor het buitenland.

Gratis snellader bij ALDI winkels in Duitsland

Voordeel 3 – Ontspannender reizen

Een ontspannende reis is gegarandeerd als jij en je partner of vrienden op vakantie gaan met de elektrische auto. Het lijkt haast alsof elektrisch autorijden je helpt om te onthaasten. De elektrische auto maakt natuurlijk al veel minder geluid dan een brandstofauto, daardoor reis je rustiger. Daarnaast moet je gewoon om de paar uur even een laadstop maken, dit zorgt ervoor dat je geen eindeloos lange stukken gaat proberen te rijden om maar zo snel mogelijk op de vakantiebestemming te zijn. Tijdens het opladen heb jij even tijd voor jezelf en kun je even tot rust komen. Benut deze momenten, door ergens onderweg een hotel met laadpaal te boeken of een tussenstop te maken in een gebied dat je altijd al eens wilde ontdekken.

Inspiratie tip: De top 10 activiteiten tijdens een laadstop met de elektrische auto.

Voordeel 4 – Minder CO2-uitstoot

Een van de grootste voordelen van vakantie met een elektrische auto is dat dit een duurzame autovakantie is. Elektrische auto’s stoten gemiddeld vijftig procent minder CO2 uit dan voertuigen die op benzine en diesel rijden. Uit de elektrische auto komt natuurlijk geen CO2-uitstoot, maar zelfs als de indirecte CO2-uitstoot meegenomen zou worden dan is de uitstoot lager. Uit een nieuwe studie blijkt volgens NOS.nl ook dat de elektrische auto gemiddeld minder dan de helft uitstoot dan een benzineauto. Het milieu en klimaat profiteren dus van de keuze om met een elektrische auto op vakantie te gaan.

Voordeel 5 – Storytelling

Iedereen die op vakantie gaat, wil bij thuiskomst kunnen vertellen over de avonturen, mooie ervaringen, idyllische plekjes etc. Met een vakantie met een elektrische auto maak je gegarandeerd leuke en onvergetelijke avonturen mee (zie voordeel 1). Daarnaast helpen jouw ervaringen en reviews weer om meer elektrische autorijders te motiveren om een trip te maken met de elektrische auto. Door meer te reizen met onze elektrische auto’s brengen we het gebruik, de acceptatie en de verandering van de elektrische auto verder.

Jaguar iPace in Portugal

Steeds meer reviews van elektrische autovakanties

Doordat steeds meer mensen op vakantie gaan met de elektrische auto, zijn er ook steeds meer ervaringen en reviews te lezen van vakanties. Door deze veelal positieve ervaringen doven de pessimistische meningen van niet-elektrische autorijders stilaan meer en meer. Want er zijn erg veel vooroordelen van mensen over hoe het is om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Door meer vakantie reviews op ons blog en onder elektrische autorijders groeit het enthousiasme over vakanties met een elektrische auto en zo komen er steeds meer voordelen van een vakantie met een elektrische auto.