Elektrische auto parkeren bij Eindhoven Airport

Elektrische auto parkeren bij Eindhoven Airport

Ga je op vliegreis vanaf Eindhoven Airport en ben je op zoek naar een parkeerplaats met laadpaal voor je elektrische auto? In dit artikel lees je waar je allemaal aan moet denken. 

Elektrische auto’s zijn tegenwoordig mateloos populair en al op bijna iedere straathoek te vinden. Deze groeiende populariteit brengt ook vragen met zich mee, bijvoorbeeld: kun je tijdens jouw vliegreis je elektrische auto opladen bij de airport?

Het blijkt dat het vinden van een parkeerplaats inclusief een laadpaal rondom vliegvelden een uitdaging kan zijn. Daarom geven wij je graag een aantal handige tips. In dit artikel worden de parkeermogelijkheden bij Eindhoven Airport voor elektrische auto’s nader toegelicht.

Bekijk ook: Parkeren Eindhoven Airport.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Een brandstofauto kan rondom Eindhoven Airport op enorm veel plaatsen geparkeerd worden. Met een elektrische auto ben je toch wat afhankelijker van de aanwezige faciliteiten. Daarom geven wij graag een overzicht van de beschikbare mogelijkheden.

De onderstaande parkeerplaatsen bieden laadpalen voor elektrische auto’s aan:

  • P1 Eindhoven Airport – Parkeren én elektrisch laden is mogelijk bij de parkeergarage P1 Eindhoven. De laadpalen zijn hier van Greenflux. P1 Eindhoven Airport is geschikt voor kort parkeren, lang parkeren en Kiss & Ride. De parkeergarage bevindt zich direct tegenover Eindhoven Airport.
  • EazzyPark – EazzyPark bevindt zich net als de bovengenoemde optie direct tegenover de luchthaven. Ook hier is het mogelijk om je elektrische auto te parkeren en de auto op te laden bij de beschikbare laadpalen.
  • Central Parking – Ook Central Parking biedt parkeerplaatsen met een oplaadpunt aan vlakbij Eindhoven Airport.
  • Euro Parking – Tot slot kun je ook terecht bij Euro Parking met je elektrische auto.

Tip: Bekijk hotels met een laadpaal in de buurt van de airport en boek een Park, sleep & fly arrangement.

Tips voor Elektrische Autovakanties

Hoe kan ik mijn auto parkeren?

Je kunt je elektrische auto bij Eindhoven Airport op verschillende manieren (laten) parkeren. Dit kan middels een valetparking service, shuttle-service en op loopafstand. Alle mogelijkheden zijn eenvoudig online te vergelijken.

Wanneer je op zoek bent naar een Eindhoven Airport parking raadpleeg dan simpelweg een platform als Vliegen & Parkeren. Op deze website is het eenvoudig om verschillende aanbieders te vergelijken. Eerst vul je de reisdata in en vervolgens filter je op ‘Elektrisch laden mogelijk’. Nadat je de diverse aanbieders hebt vergeleken kan je direct online boeken.

Let wel op dat het in de meeste gevallen nog niet mogelijk is om een parkeerplaats inclusief laadpaal te reserveren. Op dit moment is het alleen bij EazzyPark mogelijk om een parkeerplaats met laadpaal te boeken. In de andere gevallen reserveer je een normale parkeerplaats en parkeer je bij aankomst op een van de parkeerplaatsen met een laadpaal voor elektrische auto’s. Om te voorkomen dat er geen laadpaal beschikbaar is, adviseren we je om van tevoren telefonisch contact op te nemen met de betreffende parking.

Wat zijn de kosten?

Het parkeren en opladen bij Eindhoven Airport brengt naast de reguliere parkeerkosten uiteraard extra kosten voor het opladen van de elektrische auto met zich mee. Hieronder is een overzicht te zien met een indicatie van de kosten voor het parkeren van je elektrische auto bij Eindhoven Airport:

  • P1 Eindhoven Airport – De kosten bestaan uit een starttarief en een tarief per kW. Het starttarief bedraagt € 0,50 en het kWh-tarief bedraagt € 0,29. De kosten voor het opladen zijn bovenop de gebruikelijke parkeerkosten.
  • EazzyPark – Bij EazzyPark betaal je alleen een kWh-tarief van € 0,35.
  • Central Parking – De tarieven van het elektrisch laden bij Central Parking zijn niet bekend.
  • Euro Parking – Er is geen specifiek kWh-tarief bekendgemaakt. De kosten voor het parkeren zijn gemiddeld zo’n € 12,50 per parkeerreservering.

De parkeertarieven zijn afhankelijk van reisperiode en de termijn van je reis. Je kunt tijdens het hoogseizoen al voor een paar tientjes je elektrische auto bij Eindhoven Airport een week parkeren. Vergelijk de mogelijkheden goed, want het is eenvoudig om te besparen door de aanbieders met elkaar te vergelijken.

Laadkabel in achterbak

Waar moet je verder aan denken?

Zoals gebruikelijk is het normaal dat je zelf je laadkabel meeneemt. In sommige gevallen hebben de parkeerplaatsen wel een kabel die je mag lenen, echter we adviseren je het risico niet te nemen. Betalen voor het gebruik van de laadpalen bij de parkeerplaatsen rondom Eindhoven Airport gaat middels je eigen laadpas.

Zoals je kunt zien is het vrij eenvoudig om prijzen van parkeren en opladen bij Eindhoven Airport te vergelijken en op die manier te besparen op je vakantie. Nog niet alle informatie is online inzichtelijk en het aantal laadpalen kan zeker nog wel wat uitgebreid worden, maar laat je niet tegenhouden om op vakantie te gaan vanaf Eindhoven Airport als je een elektrische auto hebt.