Restaurant met laadpaal

Steeds meer restaurants met laadpaal

Elektrisch rijden wordt alsmaar populairder in Nederland, en overigens ook in de rest van Europa. De behoefte aan laadpalen neemt daarmee natuurlijk toe. Je kunt op steeds meer plaatsen je elektrische auto opladen, bij publieke laadpalen in steden en ook bij semi-publieke laadpalen zoals bij hotels, kantoren, parkeergarages of bij supermarkten. Er is ook een toenemende vraag naar een restaurant met laadpaal. In dit artikel lees je hier meer over.

Tip: Bekijk de meest voorkomende activiteiten tijdens het opladen van de auto…en eten komt er vaak in voor.

Een hapje eten en ondertussen je auto opladen

Het is altijd fijn als je een elektrische auto hebt en je kunt deze ergens onderweg opladen om zo je actieradius hoog te houden. De voorkeur van veel elektrische autorijders is om thuis op te laden, maar wanneer je onderweg moet laden is het nuttige met het aangename combineren een goed idee. Je auto opladen terwijl je zelf een hapje eet is een ideaal moment, vandaar dat er steeds meer vraag is naar restaurants met een laadpaal. Dit is natuurlijk heel handig wanneer je onderweg bent en even een hapje wil eten, maar ook wanneer je ‘gewoon’ uit eten gaat is het handig als ondertussen je auto wordt opgeladen. Ideaal: lekker uiteten in een goed restaurant en met een volle maag én volle auto weer naar huis.

Veranderende behoefte van autorijder

Bij wat voor soort restaurants is er behoefte aan een laadpaal? Allereerst bij restaurants langs de (snel)weg, voor mensen die onderweg zijn. Soms moet je de auto opladen en er komt rond etenstijd ook altijd een moment dat je maagje begint te knorren. De combinatie van opladen en eten is een logische trend. Ook bij mensen die tanken is deze trend al jaren zichtbaar en je ziet dan ook dat diverse tankshops bijna tot luxe broodjeszaken zijn verworden. Alleen duurt het opladen van je elektrische auto vooralsnog iets langer dan brandstof tanken en daardoor is een nieuwe trend zichtbaar. Veel elektrische autorijders willen wat meer dan een kleffe hap van het tankstation, en dus zoeken ze naar een restaurant met een laadpaal dat niet te ver van de snelweg ligt. Ook bij luxere restaurants is er steeds meer vraag naar oplaadpunten om op die manier lekker te kunnen eten en vervolgens met een volle accu naar huis te kunnen.

Lekker eten onderweg - Restaurant met laadpaal

Restaurants met laadpaal in Nederland

Aangezien het aantal laadpalen in Nederland nog altijd beter kan en er in sommige gevallen zelfs een tekort aan laadpalen dreigt, blijft het fijn als er meer locaties bij komen waar je even kunt opladen. Doordat er al veel elektrische auto’s in Nederland zijn, hebben ook al relatief veel restaurants nagedacht over het plaatsen of aanbieden van een laadpaal. Ook omdat restauranthouders inzien dat de behoefte van de autorijder verandert. Want het is eigenlijk hartstikke logisch natuurlijk: tijdens een bezoek aan een restaurant even je auto opladen. Het is naar verwachting straks net zo gewoon als gratis wifi, het aanbieden van een laadpaal voor elektrische auto’s bij je restaurant is simpelweg een stukje service en gastvrijheid. Dus niet alleen bij restaurants langs de snelweg, maar ook bij allerlei andere restaurants.

Restaurant met laadpaal in België

Iedereen kent Bourgondisch België. Onderweg naar je vakantiebestemming in het zuiden moet je zeer waarschijnlijk toch een stop maken in België om op te laden, dus dan is absoluut de moeite waard om een restaurant met laadpaal te zoeken. Ook wanneer je voor een weekend in een van de leuke steden in België bent voor een stedentrip, kan het prettig zijn om tijdens een uitgebreide lunch even de auto op te laden. Zeker omdat het aantal publieke laadpalen in België toch echt een stukje minder is dan in Nederland, is het fijn als er mogelijkheden zijn om je auto op te laden terwijl je geniet van de gastronomische Belgische keuken.

Restaurant met laadpaal Frankrijk

Restaurant met laadpaal in Frankrijk

Wat is er nou lekkerder dan met leuke franse chansons uit de speakers tijdens je rit op de Franse snelweg richting de vakantiebestemming te dagdromen over een culinaire tussenstop. Niet die boterhammen van thuis die al uren in de auto liggen of een baguette bij een tankstation die daar al de hele dag ligt, nee een tussenstop bij een restaurant met een laadpaal in Frankrijk. Natuurlijk het liefst niet te ver van je route af, maar wel even van die autoroute af om even wat anders te zien van Frankrijk. Een stop bij een Franse bistro waar je even binnen of buiten op het terras geniet van een stukje ontspanning en van een “plat du jour” terwijl je de auto kunt opladen aan een laadpaal. Die paar minuten extra rijden zijn in dat geval absoluut de moeite waard.

Tip: Boek een leuk hotel met laadpaal en een goed restaurant in Frankrijk.

Restaurant met laadpaal in Duitsland

Ben je voor je vakantie onderweg naar Duitsland of naar Oostenrijk of Zwitserland? Ook de Duitse cultuur draait om lekker eten en drinken. Maak een tussenstop onderweg in een leuk klein dorpje niet te ver van je route af en proef de lokale Duitse specialiteiten of beter gezegd: ‘Spezialitäten’. Doordat Duitsland zelf vol inzet op elektrisch rijden, neemt het aantal laadpalen en plaatsen waar je kunt laden ook snel toe. Er zijn hierdoor ook leuke restaurants met laadpaal te vinden die niet langs de snelweg liggen. Zo zie je ook nog eens een keer wat anders dan de typisch Duitse raststätte of autohof langs de snelweg.

Bekijk ook: In Duitsland moet ieder tankstation een laadpaal gaan plaatsen.

Fastfood restaurants met laadpaal

Wil je liever niet te lang spenderen aan je stop en snel weer door? Dan is het ook goed te weten dat er steeds meer fastfood restaurants zijn die snelladers aanbieden. Sommigen bieden zelfs gratis snellaadpalen aan. McDonalds loopt hierin voorop. Het voordeel is dat je dan even lekker kunt snacken en tegelijkertijd je auto aan de snellader kunt opladen. De fastfood restaurants zijn vaak dichtbij de snelweg zodat je ook weer snel je route kunt vervolgen. Dit maakt dit soort laadplekken ideaal voor onderweg, zeker ook voor als je weinig tijd hebt. Bij fastfoodrestaurants is de aanwezigheid van een laadpaal of meerdere snelladers dan ook iets wat je steeds vaker ziet.

McDonalds restaurant met laadpaal

In kaart brengen restaurants met een laadpaal

Momenteel zijn we druk bezig om diverse restaurants met een laadpaal in kaart te brengen in verschillende Europese landen. Wanneer dit gelukt is plaatsen we hier een kaart om gemakkelijk een restaurant met laadpaal te zoeken.