85% van de elektrische autobezitters gaat in 2020 met de auto op vakantie

Op vakantie naar een camping met laadpaal

Doordat er meer dan 200.000 elektrische auto’s in Nederland rond rijden en de bezitters van een elektrische auto de voordelen van elektrische rijden ontdekken, neemt de vraag naar een vakantie met de elektrische auto toe. De auto wordt natuurlijk niet alleen gebruikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Je wilt ook op vakantie met je elektrische auto, bijvoorbeeld naar een camping.

Door het toenemende aantal elektrische auto’s is ook de vraag naar een camping met een laadpaal toegenomen. Je wilt tijdens de zomervakantie natuurlijk wel op het terrein van de camping je elektrische auto kunnen opladen.

Campingtrends

Kamperen blijft onverminderd populair. De meesten gaan met de caravan of tent op vakantie. Mensen met een elektrische auto kiezen er echter liever voor om een stacaravan of tent te huren. Hierdoor heb je minder weerstand en een lichter bepakte auto waardoor je minder inlevert op de maximale actieradius van je elektrische auto. Een camping met laadpaal zoeken is het wel belangrijk om zo jezelf te verzekeren van goede oplaadmogelijkheden.

Een stacaravan of tent kun je door heel Europa huren. De laatste kampeertrend is glamping. Dit is kamperen in een grote, luxe tent die al voor je opgezet is. Bovendien is de tent van alle gemakken voorzien. Geen kampeermatje en slaapzak meer, nee; een echt bed staat voor je klaar zodra je de auto aan de laadpaal hebt aangesloten. Een camping met laadpaal vind je door heel Europa. Ook in de populaire Zuid-Europese landen kun je heerlijk op vakantie met je elektrische auto.

Camping met laadpaal voor elektrische auto in Frankrijk

Frankrijk is nog steeds een van de populairste vakantielanden van Nederlanders. Dat is heel goed te begrijpen, het land heeft zoveel te bieden. Geniet van het prachtige landschap, de ruige kustlijn en brede stranden van Normandië. Of beleef het pure Franse leven in een van de pittoreske dorpjes van de Dordogne. Frankrijk is een ideaal land om te kamperen; mooi weer, prachtige natuur en heerlijke campings.

Op vakantie met elektrische auto in Frankrijk is heel goed mogelijk. Een mooie camping met laadpaal is makkelijk te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Camping Sérignan Plage, een glampingtopper in het zuiden van Frankrijk.

Bekijk ook: Alle 67 beschikbare campings met laadpaal in Frankrijk.

Camping met laadpaal

Camping met laadpaal voor elektrische auto in Italië

Wat dacht je van het prachtige Italië? Heerlijk kamperen aan één van de mooie meren in Noord-Italië zoals het Garda- of Comomeer? Of ga genieten in de mooie, glooiende heuvels van de Toscane. Italië is al jaren bekend vanwege de heerlijke vakanties en de fantastische campings. Met de elektrische auto naar Italië is goed te doen, wel is het aantal oplaadpunten in Italië nog wat beperkt, daarom adviseren we je een camping met laadpaal te zoeken. Wat dacht je van Camping Le Capanne, in de Toscane?

Camping met laadpaal voor elektrische auto in Spanje

Het is iets verder rijden, maar aan de actieradius van je elektrische auto zal het niet liggen. Er zijn al vele vakanties met de elektrische auto naar Spanje afgelegd. Spanje, het land van de zon en de paella. Zie je jezelf al zitten aan de Spaanse kust? Op vakantie met elektrische auto naar Camping Valldaro aan de Costa Brava. Ook dit is weer een perfecte camping en deze camping is helemaal klaar voor het ontvangen van vakantiegangers met een elektrische auto, want het is een camping met laadpaal. Een mooi vooruitzicht!

Bekijken ook: Met de elektrische auto naar Noord-Spanje, lees de review door AutoWeek.

Elektrische auto op vakantie camping

Camping met laadpaal voor elektrische auto dichterbij huis

Liever niet zo ver rijden met de elektrische auto voor de vakantie? Dat is ook helemaal goed te doen. In Nederland, België en ook Duitsland zijn vele campings al gewend aan vakantiegangers met een elektrische auto en dus zijn er veel oplaadpunten beschikbaar. Wat dacht je van een vakantie in Zeeland, een weekje kamperen op Texel of de zomervakantie doorbrengen aan de belgische kust? Kortom er zijn dichterbij huis ook voldoende campings met oplaadpunten te vinden.

Bekijk ook: Alle 37 beschikbare campings met laadpaal in Nederland.

Camping met laadpaal Nederland

Tip: Boek een hotel met laadpaal onderweg

Als je van plan bent om naar een camping met laadpaal in het zuiden van Europa te gaan, kies er dan voor om een tussenstop te maken bij een van de vele hotels die een laadpaal hebben. Een tussenstop bij een hotel onderweg zorgt ervoor dat jij en je auto even rustig kunnen opladen om de volgende dag weer fris op pad te gaan.