Makkelijker snelladen in Kroatië dankzij 300 nieuwe snellaadstations

Makkelijker snelladen in Kroatië dankzij 300 nieuwe snellaadstations

Het is in Europa steeds gemakkelijker om je elektrische auto op te laden tijdens je vakantie, alleen wanneer je verder naar het oosten gaat is het aantal snelladers dat je kunt gebruiken steeds kleiner. Het populaire vakantieland Kroatië heeft goed nieuws, want er worden namelijk meer dan 300 nieuwe snellaadstations geopend door GreenWay. Dankzij deze uitbreiding wordt Kroatië nóg aantrekkelijker voor een vakantie met je elektrische auto.

GreenWay bouwt de snellaadstations in Kroatië

Het bedrijf dat de nieuwe snellaadstations in de aankomende vijf jaar gaat bouwen, is het Poolse GreenWay. De snellaadstations worden voorzien van snelladers met een laadcapaciteit tussen de 100 en 400 kW en worden (uiteraard) op strategische punten geplaatst. Dat is goed nieuws voor de vakantiegangers die naar Kroatië gaan want dat maakt het makkelijker om door Kroatië te reizen en onderweg te (snel)laden. Hierbij wordt vooral ingezet op verstedelijkt gebied en gebieden met veel winkels of toerisme. Ideaal voor de elektrische autorijders die op vakantie zijn dus. Het eerste snellaadstation wordt begin 2024 gebouwd bij Slunj.

Wellicht is Greenway nog niet direct bekend. Neem in dat geval maar eens een kijkje op de kaart met de laadstations van GreenWay, dan is direct duidelijk hoe belangrijk deze laadpaalaanbieder is voor vakantiegangers die naar Oost-Europa gaan. Zodra je door Duitsland bent gereden, beginnen de laadstations van GreenWay te verschijnen, die zorgen ervoor dat jij je vakantiebestemming kunt bereiken. Je kunt de GreenWay app gratis gebruiken en je hebt geen laadpas of RFID-sleutelhanger nodig. Alle laadsessies kunnen bij GreenWay via de app gestart worden, wat betekent dat je overal kunt laden zodra je de app geïnstalleerd hebt op je telefoon.

Greenway snellaadstations in Oost-Europa

Steeds gemakkelijker met je EV op vakantie naar Kroatië

GreenWay heeft al meer dan 1.000 laadpalen (voornamelijk snelladers) en biedt via de app  toegang tot zo’n 80.000 laadpunten in Europa, maar zag dat de vraag naar snelladers in Kroatië  snel toeneemt. Om EV-rijders te helpen hebben ze toegezegd 300 laadpalen te gaan plaatsen in Kroatië. Hoewel dit goed nieuws is, is het belangrijk om te onthouden dat het vinden van snelladers in Kroatië minder gemakkelijk is dan in eigen land. Gebruik voor het plannen van je route dan ook een routeplanner naast je navigatie. Neem verder bijvoorbeeld de Plugsurfing-laadpas mee (beste dekking in Oost-Europa) en kies in Kroatië zelf voor een camping met een laadpaal voor je verblijf. Ben jij niet echt een kampeerder? Dan zijn de vakantiehuizen met laadpaal in Kroatië zeker een aanrader, omdat je dan altijd met een gerust hart je auto volledig kunt opladen bij je vakantieverblijf.