De nieuwe Plugsurfing routeplanner app getest

De nieuwe Plugsurfing routeplanner app getest

Langere vakantiereizen met de elektrische auto worden steeds gemakkelijker dankzij het ruime aanbod van routeplanners die speciaal voor elektrische autorijders ontwikkeld worden. Er zijn er inmiddels veel en dat betekent dat jij meer en meer te kiezen hebt voor je volgende vakantie. Een van de grotere, nieuwe routeplanners is de nieuwe Plugsurfing routeplanner app. Is de Plusurfing routeplanner een must-have voor je volgende vakantie of is het beter om bijvoorbeeld de Chargemap routeplanner te gebruiken?

Wat is Plugsurfing?

Plugsurfing (PlugSurfing GmbH) is opgericht in 2012 en is inmiddels een zeer bekende laadpas met uitstekende dekking in Europa. Het bedrijf heeft nu ook een routeplanner aan de app toegevoegd (in samenwerking met de makers van de Chargetrip GO routeplanner) die je kunt gebruiken om de route te plannen naar je vakantiebestemming via snellaadstations waar je met je Plugsurfing laadpas af kunt rekenen. Het koppelen van je telefoon middels Apple CarPlay of Android Auto maakt het mogelijk om de informatie van de app op het infotainmentscherm in je elektrische auto te krijgen.

Plugsurfing routeplanner app gebruiken

Hoe werkt de Plugsurfing routeplanner?

De Plugsurfing app is gemakkelijk te gebruiken. Om het je nóg makkelijker te maken, hebben we de stappen om de routeplanner te gebruiken hieronder op een rij gezet.

  1. Download de Plugsurfing app en kies voor de routeplanner door op het S-symbool te klikken.
  2. Je kunt ervoor kiezen om je huidige locatie te gebruiken of je voert het adres in waar je vertrekt. Naast je eindbestemming kun je ook tussenstops plannen, bijvoorbeeld waar je graag een laadstop wil maken of waar je wilt overnachten langs de route (zoals bij een hotel met laadpaal).
  3. Geef het batterijpercentage bij vertrek aan in de app en geef aan wat het batterijpercentage is dat je over wilt hebben wanneer je op je bestemming aankomt.
  4. Kies het type elektrische auto dat je rijdt in de lijst.
  5. Klik op ‘Plan Trip’ en de Plugsurfing app berekent de route en laadstops. De app laat alleen snelladers zien. Wil je meer opties zien, dan klik je op de knop die de alternatieve laadpunten toont.
  6. Wil je de route naar je Apple Maps of Google Maps hebben? Dan klik je op ‘Open Navigatie’ in de app, waarna de route opent in de door jou geselecteerd Maps app.

Wat zijn de voordelen van de Plugsurfing routeplanner?

Deze routeplanner voor je elektrische auto is te gebruiken met Google Maps of Apple Maps, wat betekent dat je live updates ontvangt en de route aan kunt passen wanneer er bijvoorbeeld ongelukken of files op de route zijn. Een ander groot voordeel is dat je de alternatieve oplaadmogelijkheden aan kunt klikken en andere mogelijke snelladers langs de route in de app kunt zien. Ook heb je met de Plugsurfing app en laadpas toegang tot meer dan 600.000 laadpunten, waarmee je eenvoudig naar je vakantiebestemming kunt navigeren.

Dankzij de Google Maps functie zie je de route op je scherm in de auto

Wat zijn de nadelen van de Plugsurfing routeplanner?

Nieuwe apps hebben vaak nadelen in de vorm van foutjes of opstartproblemen. De kans is groot dat deze binnenkort aangepast zullen worden, maar een aantal van de grootste nadelen van de nieuwe Plugsurfing app zijn:

  • Vertaalfouten in de Nederlandse versie van de app (‘aanval’ in plaats van ‘laad op tot’ en ‘drijfveer’ waar ‘rijd verder’ had moeten staan).
  • De totale reis- en laadtijd verschilt tussen Apple Maps & Google Maps en Plugsurfing, omdat de Maps apps de tijd dat je moet laden bij de laadstops niet meerekenen.
  • Er staan niet-elektrische auto’s in de lijst met modellen, wat vreemd is in een app die ontwikkeld is voor mensen met een elektrische auto.

De Plugsurfing routeplanner, een andere app of je navigatie?

De navigatie in je elektrische auto is aangepast op je auto en houdt rekening met factoren zoals het voorverwarmen van de accu op laadsessies. Plugsurfing is een routeplanner die vooral kijkt naar locaties waar je met de laadpas van Plugsurfing zelf kunt betalen. Hoewel het vooral een persoonlijke keuze is, is het koppelen van de Plugsurfing routeplanner met je Apple CarPlay of Android Auto zeker geen slecht idee wanneer je met je EV op vakantie gaat en de laadpas van Plugsurfing meeneemt om zorgeloos te kunnen laden onderweg.

Download de app: Plugsurfing App.