Goedkoper laden tijdens de zomervakantie met het IONITY Passport

Goedkoper laden tijdens de zomervakantie met het IONITY Passport

Al in 2021 introduceerde IOINITY het abonnement dat betalen bij de IONITY snelladers aanzienlijk makkelijker maakt. Nu heeft de aanbieder besloten om het IONITY Passport (zoals het abonnement van IONITY heet) nog lucratiever te maken door de maandelijkse kosten te verlagen en ook af te zien van de vaste abonnementsduur van een jaar. Heb je ooit eerder een IONITY Passport overwogen maar was dat niet relevant voor je op dat moment? Dan is dit hét moment om nog eens te kijken. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Lagere kosten per maand

IONITY rekende € 17,99 per maand voor het paspoort, maar er gaat nu een streep door die prijs. Vanaf juni 2023 kost het abonnement bij IONITY maandelijks nog maar € 11,99, waarmee deze optie direct een stuk lonender is voor vakantiegangers. Zeker omdat ook de abonnementsduur van een jaar (vast) compleet veranderd is en véél beter past voor vakantiegangers.

Tip: Bekijk alle IONITY snellaadstations op een kaart.

Maandelijks opzegbaar

Voorheen was het IONITY Passport gebonden aan een jaarabonnement, wat betekent dat je direct voor de volle 12 maanden vastzat aan het abonnement. Daar heeft de aanbieder van snelladers nu verandering in aangebracht. Het nieuwe abonnement is op elk moment opzegbaar en heeft een opzegtermijn van slechts één maand. Dat betekent niet alleen véél meer flexibiliteit, maar het betekent ook dat het IONITY Passport hierdoor bijzonder geschikt is voor de vakantiegangers met de elektrische auto. Bestel het paspoort in de maand waarin je op vakantie gaat en zeg deze direct op (wanneer je weer thuis bent voor de laatste dag van de maand) en je betaalt zo min mogelijk aan abonnementskosten.

Leestip: IONITY opent groot snellaadstation in Italië bij het Gardameer

IONITY heeft een groot netwerk van snelladers in Europa - ideaal voor vakantiegangers

Al interessant wanneer je minstens 60 kWh per maand laadt

Het IONITY Passport geeft je € 0,20 korting per kWh, wat betekent dat het abonnement om te snelladen al interessant is wanneer je minstens 60 kWh laadt bij IONITY snelladers. Deze 60 kWh geeft je immers € 12,00 korting, waar het IONITY Passport zelf nog maar € 11,99 per maand kost. IONITY zegt dat het abonnement zichzelf daarmee al terugbetaalt wanneer er minstens twee keer geladen wordt of minstens 300 kilometer elektrisch gereden wordt met een verbruik van 20 kWh per 100 kilometer en een simpele rekensom wijst uit dat dit inderdaad klopt.

Let erop dat IONITY vanaf de introductie van het nieuwe abonnement niet meer werkt met vaste laadtarieven. In plaats van een vaste lage prijs voor snelladen wordt er nu een vaste korting gegeven op de prijs per kWh die je laadt bij de IONITY snelladers.

Hoe kom je aan het IONITY Passport?

Het nieuwe IONITY Passport is sinds 6 juni 2023 beschikbaar en deze kun je gewoon direct bestellen via de app van IONITY zelf. Het abonnement van IONITY wordt gekoppeld aan een betaalmethode in de IONITY app, wat vooralsnog alleen een creditcard kan zijn.

Heb je al een IONITY Passport met een jaarlijks abonnement? Dan moet je helaas wachten tot je huidige abonnement verloopt, om vervolgens het nieuwe Passport te activeren. Voortijdig opzeggen van de lopende jaarabonnementen is volgens IONITY niet mogelijk.