PowerGo opent super snelladers in Jutland Denemarken

PowerGo opent super snelladers in Jutland Denemarken

Met je elektrische auto door Denemarken rijden, dat wordt nog makkelijker. Dit is te danken aan PowerGo die de eerste super snelladers langs een van de Deense snelwegen (34) in gebruik genomen heeft. De minister van Transport (Thomas Danielsen) was de eerste persoon die de stekker in zijn elektrische auto mocht steken, waarna de snellaadlocatie officieel geopend is verklaard. Een grote stap voor de grote mobiliteitsplannen van Denemarken en bijzonder handig voor de vakantiegangers met een elektrische auto.

PowerGo 480 kW snelladers in Jutland

Tal van grote bedrijven zijn hard aan het werk met het bouwen van snelladers in Europa. Het is niet zo dat alleen Fastned Denemarken van snellaadstations voorziet, ook PowerGo timmert flink aan de weg. Zo heeft PowerGo in Haderup (Jutland) 480 kW snelladers met 2 laadpunten per zuil (240 kW per aansluiting bij gelijktijdig gebruik) geplaatst, langs de rijksweg 34. In totaal gaat het om vier laadpalen (acht laadpunten totaal).

De super snelladers liggen midden in de provincie Jutland, waarmee het een centraal punt is voor vakantiegangers die met de elektrische auto naar Denemarken gaan.

Tip: Bekijk alle snelladers in Denemarken op een kaart.

PowerGo snelladers in Haderup - Jutland in Denemarken

Het Infrastructure Plan 2035 van Denemarken

PowerGo biedt volledig duurzame energie aan als onderdeel van Powerfield en gebruikt hiervoor het platform van het Deense Spirii. PowerGo biedt dynamische laadprijzen gebaseerd op de actuele stroomprijs op het moment van laden. De laadpalen en de app van PowerGo vermelden altijd de laadprijs op dat moment en bieden makkelijke betaalopties, zodat je de snelladers gewoon kunt gebruiken wanneer je met de elektrische auto naar Denemarken gaat. Ook kun je in de app de prijzen per kWh de komende uren zien, waarmee het nog makkelijker wordt om zo goedkoop mogelijk te laden tijdens je vakantie. Heb je de app nog niet gedownload en ben je nog niet in de buurt van een PowerGo laadpaal? Dan kun je de actuele prijzen ook op de website van PowerGo vinden. Alhoewel het wel aan te raden is om de app te downloaden voordat je op vakantie gaat, dat scheelt je namelijk een hoog dataverbruik om de app via mobiele data te downloaden.

De super snelladers vallen samen met het grotere Infrastructure Plan 2035 in Denemarken, dat ervoor moet zorgen dat Denemarken in (of vóór) 2035 voorzien is van een betrouwbaar en dekkend netwerk aan oplaadmogelijkheden. PowerGo heeft maar liefst 17 van de locaties toegewezen gekregen. In 2023 kreeg ook Fastned drie locaties in Denemarken toegewezen waarmee de populaire aanbieder van snelladers hard werkt om snelladers voor je klaar te hebben staan wanneer je met je EV op vakantie gaat naar Denemarken.