Tap Electric helpt je geld te besparen tijdens je vakantie

Tap Electric helpt je geld te besparen tijdens je vakantie

Wanneer je met je elektrische auto op vakantie gaat naar het buitenland kom je nog steeds in situaties waarin het onduidelijk is wat de kosten voor het (snel)laden zijn. Dit komt doordat het bij veel laadpalen en snelladers van tevoren niet weet wat je precies betaalt én dat maakt het extra lastig om de snellader of laadpaal met het laagste tarief te kiezen. Het Nederlandse Tap Electric probeert daar vanaf nu verandering in te brengen. Met de Tap Electric app kun je namelijk altijd de kosten van een laadpaal berekenen voordat je begint te laden. Doordat Tap Electric prijzen transparant maakt voor je is deze app een zeer welkome reisgenoot wanneer je op vakantie gaat met je elektrische auto.

Tip: Hoe weet je of je met je bankpas kunt betalen bij een laadpaal in het buitenland?

Kosten bij de laadpaal transparanter

Tap Electric staat voor een kleine revolutie voor de mensen met een elektrische auto. De app maakt de prijzen bij laadpalen in Europa inzichtelijk. Wil je ook weten welke laadpaal in de buurt de laagste prijs biedt? Om dit te zien maak je een account aan en vervolgens kun je alle laadpalen in je omgeving bekijken. Klik je op ‘Tarief Intel’ dan kun je met de knop ‘Laadprijs Calculator’ de prijs van je laadsessie berekenen door het aantal kWh in te voeren dat je wil gaan laden. De Tap Electric app houdt zelfs rekening met blokkeertarieven of boetetarieven (ook wel idle fee genoemd) zodat je direct weet of je hierop moet letten om eerder af te koppelen en extra kosten te vermijden.

De kosten bij een laadpaal berekenen voordat je een laadpunt kiest, dat is al erg prettig, maar Tap Electric doet meer voor je. Zo bekijkt de app ook of het goedkoper is om bij een andere laadpaal of snellader in de buurt te laden. Met de hulp van real time updates vertelt de app je ook direct of het druk is bij een snellaadstation of dat het juist rustig is bij de laadpaal die jij wilt gebruiken.

Afbeelding: Tap Electric laat je middels Tarief Intel de prijs zien die je laadsessie in Düsseldorf bijvoorbeeld zou kosten (€ 6,48)

Tap Electric Tarief Intel

Berichten sturen aan andere gebruikers

Om het laden nog makkelijker te maken, kun je met Tap Electric ook berichten sturen wanneer je een bepaalde lader nodig hebt (zodat iemand zijn EV weg kan halen bij de laadpaal). Ook kunnen eigenaren van hotels en campings met laadpaal hun laadpunten aanbieden via de app, zodat vakantiegangers deze kunnen gebruiken. Tap Electric rekent geen kosten voor aanbieders van laadpalen en laat jou direct betalen via de Tap Electric app. Dat betekent dat het aantal beschikbare laadpunten in de app de komende tijd alleen maar toe zal nemen, wat de laadpaaldekking ten goede komt.

Meer inzicht en daardoor besparen op je laadkosten

Vakantie is een tijd waarin je gewoon wil genieten en je wil zeker niet na je vakantie geconfronteerd worden met laadkosten die je niet voorzien had. Helaas komt het nog te vaak voor dat laadtarieven onduidelijk zijn en bij thuiskomst voor vervelende verrassingen zorgen. Tap Electric brengt hier verandering in. Niet alleen kun je gemakkelijk zien of een andere laadpaal in de buurt goedkoper is, je kunt ook zelf de prijs vooraf berekenen en vergelijken bij verschillende laadpalen, ten slotte kun je er zelfs voor kiezen om via Tap Electric te laden waardoor je voortaan nog maar een maandelijkse factuur krijgt (wanneer je kiest voor een Tap Electric abonnement) die je bij thuiskomst kunt betalen wanneer je vakantie erop zit en je je volgende vakantie met elektrische auto én Tap Electric kunt gaan plannen.