Fastned gaat snellaadstations in Denemarken openen in 2023

Fastned gaat snellaadstations in Denemarken openen in 2023

Fastned mag de handen uit de mouwen steken in Denemarken. De Nederlanders wonnen namelijk alle locaties waarop het zich ingeschreven heeft en mogen nu aan de slag met het bouwen van drie Fastned snellaadstations die allemaal op strategische plekken geplaatst zijn. Fastned kiest hierbij voor 400 kW snelladers, die (op het moment van schrijven) de snelste snelladers op de markt zijn. In eerste instantie gaat het om 24 laders die over 3 locaties verdeeld worden.

Strategische plekken die vooral handig zijn voor jou

Bij het kiezen van de locaties is duidelijk gekeken naar de plekken waar de meeste auto’s passeren én is rekening gehouden met toerisme. Ben je ooit in Denemarken, Zweden of Noorwegen geweest, dan herken je minstens één van de locaties waar de Fastned snelladers in Denemarken komen te staan:

  • Helsingør (vlak voor het vertrekpunt van de veerboot naar het Zweedse Helsingborg) krijgt 4 laders.
  • Grevinge krijgt ook 4 laders.
  • Langeskov Syd (aan de hoofdader E20) krijgt maar liefst 16 snelladers op het Fastned snellaadstation.

Niet alleen is het aantal nieuwe snelladers ideaal voor vakantiegangers, maar ook het feit dat deze van Fastned zijn. Dit zijn laadstations waar je doorgaans doorheen kunt rijden, wat erg handig is voor elektrische autorijders met een vouwwagen of caravan. Die hoef je namelijk vaak niet af te koppelen bij Fastned.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Fastned kaart Denemarken

Denemarken wil meer EV’s op de weg hebben

Denemarken heeft de lat hoog gelegd. De Denen zagen het aantal elektrische voertuigen in het land vervijfvoudigen tussen 2020 en 2023 en nu wil het Scandinavische land een miljoen EV’s op de weg hebben in 2030. Om dit mogelijk te maken, is het belangrijk dat er een dekkend netwerk van laadmogelijkheden is. Overcapaciteit is daarbij van groot belang, omdat Denemarken de poort naar Noorwegen en Zweden is voor veel vakantiegangers in de zomermaanden. Veel van deze vakantiegangers rijden elektrisch en moeten ook gebruik kunnen maken van de laadmogelijkheden, met name de snelladers. De plannen van Fastned sluiten dus naadloos aan op de Deense doelstellingen.

Fastned gaat snelladers in Denemarken openen

Fastned trekt ook verder richting het noorden

De Fastned snelladers stoppen straks niet bij Denemarken. De exploitant van snelladers heeft namelijk veel grotere plannen en gaat investeren in het uitbreiden van de snellaadstations in Scandinavië, waar het aantal elektrische voertuigen bijzonder groot is. Fastned zal de komende jaren niet stil komen te zitten. In 2030 wil de aanbieder namelijk meer dan 1.000 laadlocaties hebben in Europa, wat duidelijk in lijn is met de doelstelling van het Nederlandse bedrijf: een groen, volledig dekkend laadnetwerk hebben met snelladers door heel Europa. En gezien de plannen, is het waarschijnlijk dat je over een paar jaar met uitsluitend snelladers van Fastned op je vakantiebestemming én weer naar huis kunt komen als vakantieganger met een EV.